BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

87 okul servis aracına 152 bin 802 TL ceza

Kocaeli’de okul çevresi ve güzergâhlarında güvenlik tedbirlerine devam ediliyor. Bu kapsamda kural dışı davranışlar nedeniyle 87 okul servis aracına 152 bin TL para cezası da kesildi. 

16 Ocak 2024 00:39
87 okul servis aracına 152 bin 802 TL ceza

Kocaeli Valiliği adına yapılan açıklamanın içeriği şöyle:

Eğitim kurumlarımızın yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanması için yapılan çalışmaların yanında özellikle okul çevresi ve güzergahlarında emniyet, asayişin temini, muhafazası ve trafik güvenliğine ilişkin alınan tedbirlerin gözden geçirildiği, Vali Seddar Yavuz ve ilgili kurum yetkililerinin başkanlığında yapılan toplantılar ve istişareler neticesinde alınan kararlar doğrultusunda yapılan denetimlere aralıksız devam ediliyor.

Her hafta düzenli olarak yapılan İl Güvenlik ve Asayiş Toplantıları’nda ele alınan konular içinde olan ‘Okul Çevresi ve Güzergahlarında Yapılan Çalışmalar’ her yönüyle masaya yatırılıp, mevcut uygulamalar gözden geçirilerek varsa yapılacak ilave tedbirler istişare edilmektedir. 

Bu kapsamda 11 Eylül-14 Ocak tarihleri arasında görevlendirilen 4.573 güvenli eğitim koordinasyon personeli okullar bölgesi ve güzergahlarında çalışmalar yapmış, bu kapsamda 2 bin 612 umuma açık yer denetlenmiş ve bin 873 metruk binada incelemeler yapılmıştır. 

Yine bu kapsamda görevlendirilen 3 bin 804 ekip tarafından 4 bin 66 okul servisi kontrol edilmiş, 87 servis aracına 152 bin 802 TL cezai işlem uygulanmıştır.
 
Ailelerin emanetleri olan sevgili öğrencilerimizin güvenli bir şekilde eğitim almalarını sağlamak amacıyla Valiliğimiz koordinasyonunda okul çevresi ve güzergâhlarında yapılan çalışmalar hassasiyetle devam edecektir. 

Özellikle okul çevrelerinde ve sokaklarda görülen şüpheli kişilerin vatandaşlarımızca 112’ye ihbar edilmesi yapılan bu çalışmalara önemli destekler sağlayacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.