BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yeni yılda araç sahipleri delirecek!

Akaryakıtta ardı arkası kesilmeyen artışlar ve araç muayene ücretlerine gelen yüksek zamlarla isyan noktasına gelen sürücüleri yeni yılda çok daha zor günler bekliyor. 

21 Ekim 2023 05:28
Yeni yılda araç sahipleri delirecek!

Araç sahiplerinin masrafları yeni yılda daha da artacak. Yalnızca artan akaryakıt fiyatları veya zamlanacak olan araç muayene ücretleri ile değil araç vergilerine gelecek olan zamla da bir aracın yıllık maliyeti oldukça yüksek fiyatlara çıkacak. Yeni yılda akaryakıt vergileri, ÖTV ve MTV ödemeleri ile araç sahiplerinden KDV hariç 1 trilyon vergi alınacağına dair bilgiler geliyor.

ÖTV ÖDEMELERİNDEN ALINACAK MİKTAR

Uzmanlara göre 2024 yılında MTV gelirlerinden toplam alınacak olan miktar 68 milyar 962 milyon TL, ÖTV ödemelerinden alınacak miktar 455 milyar TL olarak belirtildi. Sıfır araç almak isteyenlerde ise yeni yıldaki ÖTV vergilerinden 498.5 milyar TL geleceği belirtildi.

1 TRİLYON 113 MİLYAR TL’Yİ DE AŞACAK

Bunların yanı sıra akaryakıt ÖTV vergisi olarak da 2024 yılında 455 milyar tahsil edileceği belirtildi. Akaryakıt ÖTV vergisinin KDV oranından dahi 91 milyar TL alınacağı açıklandı. Tüm bunlarla gelecek yıl KDV hariç yalnızca ÖTV tutarlarının dahi 1 trilyon 113 milyar TL’yi de aşacağı vurgulandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.