BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yan gelip yatmayın sorunları çözüme kavuşturun

Her hafta TBMM’de düzenlediği basın açıklamalarıyla Kocaeli’nin sorunlarını meclis gündemine taşıyan YSP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, sorunların çözümü için canla, başla ve aşkla çalıştıklarını söyledi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a seslenen Gergerlioğlu, “Yan gelip yatmayın sorunları çözüme kavuşturun.” dedi. 

29 Eylul 2023 06:05
Yan gelip yatmayın sorunları çözüme kavuşturun

CORNİNG FABRİKASI YETKİLİLERİ İŞÇİLERİ DUYMUYOR

Kocaeli Milletvekili olarak büyük gayret gösterdiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte canla, başla ve aşkla çalışarak yüzlerce soru önergesi verdik. Kocaeli’de çok önemli sorunlar yaşanıyor. Bunlardan bir tanesi de Corning işçilerinin 77 gündür sürdürdüğü direnişin yanıtsız bırakılmasıdır. Corning fabrikası yetkilileri işçileri duymuyor. İşçiler çok büyük zorluklarla grevi devam ettiriyorlar. İşçileri iki kez ziyaret ettik. Patron bizimle de iletişim kurmak istemiyor. İşçilere yönelik dayatmada bulunuyor. İşçiler de haklarını talep ediyor. Biz Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kocaeli Valiliği ve Gebze Kaymakamlığı'na: “Gebze'deki o fabrikada işçiler ölünce mi sesiniz çıkacak.” diye soruyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
NEDİR BU TRAFİK ÇİLESİ

Kocaeli'de okulların açılması nedeniyle trafiğin adeta felç durumda olduğunu söyleyen Gergerlioğlu” “Sayın Tahir Büyükakın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanısın. Yaz boyunca doğru düzgün bir iş yapmadınız. Yan gelip yattınız. Okullar açılınca mı, bazı bölgelerde altyapı çalışması yapmak aklınıza geldi? Daha önce neredeydiniz? Kocaeli'de yaşayan her partiden insan bu yüzden isyan ediyor. Ak Partili’si, İYİ Parti’lisi, Yeşil Sol Parti’lisi,  CHP’lisi her kesimden vatandaş ; “Ya nedir bu trafik çilesi?” diye isyan ediyor. Okulların açılması sebebiyle trafiğin felç olması durumuna acilen bir çözüm yolu bulunmalıdır.” Şeklinde konuştu.
 
MÜTEAHHİT KAZANSIN İSTİYORLAR

Kocaeli Devlet Hastanesi’nin yanında bulunan Onkoloji servisinin şehir hastanesine gönderildiğini aktaran Gergerlioğlu, “Hastane bünyesindeki Kartepe Semt Polikliniği ile Başiskele Semt Polikliniğini de 30 Eylül'de kapatarak Devlet Hastanesini işlevsiz hale getirecekler. Böylelikle Devlet Hastanesinin kaynakları kesilerek, zarar eden ve satılması istenen bir kurum haline dönüştürecekler. Öyle bir hesap yapıldı ki Kocaeli Şehir Hastanesi kazansın, müteahhit kazansın istiyorlar. Devlet Hastanesinin poliklinikleri kapatılarak, poliklinikler atıl hale getiriliyor. Kim gider Devlet hastanesine? İzmit Seka Devlet hastanesine, Derince Devlet hastanesine kim gider? Bir hekim olarak biliyorum. Doğru düzgün uzmanın, cihazın, tertibatın olmadığı hastaneye kim gider? Hastalar şehir hastanesine gitmek zorunda kalacak. Çünkü bütün alet edevat, ekip, personel şehir hastanesine gönderiliyor. Bu hastaneler yarın öbür gün atıl hale getirilecek ve diyecekler ki; “Ya satalım gitsin burayı.”  Çok güzel binalar yapılmış. Neden satılsın ki? Fakat gidişat hiç iyi bir durumu göstermiyor.” dedi.
 
KOCAELİ VALİSİ NE İŞ YAPIYOR?

Bir çift ayakkabı fotoğrafı gösteren Gergerlioğlu, “Yazık, günah! Bu servis aracının çarptığı bir anne ile kızın ayakkabısı. Kaza anından geriye bunlar kaldı. Anne ile kızı vefat etti. Servis aracının denetimleri iyi yapılmamıştı. Fren denetimi yaptırılmamış ve freni boşalmıştı! Bu yüzden servis aracı iki yayaya çarptı. Sayın Kocaeli Valisi, bu denetimleri doğru düzgün yaptırın. Kocaeli iş cinayetlerinde oransal olarak birinci sırada olan bir ilimiz. Türkiye'de servis araçları sivilleri de ezip geçiyor. Normalde iş cinayeti kategorisine girmiyor fakat biz biliyoruz ki iş aracı vasıtasıyla işlenen bir cinayet bu sefer sivilleri öldürdü. İş cinayetleri kapsamında bile görünmüyor, ama biz biliyoruz ki Kocaeli iş cinayetlerinde 1. sırada. “Kocaeli Valisi ne iş yapıyor ?” diye defalarca soruyorum! Niye bu denetimler doğru dürüst yapılmıyor? Bize bir cevap verin! Anne kızın sahipsiz kalmış ayakkabısına bakarak, bana bir cevap ver Sayın Kocaeli Valisi Seddar Yavuz. Senden cevap bekliyorum!” ifadesini kullandı.  
 
BU KOKU NEYİN NESİ?

Alikahya halkı ile görüştüğünü belirten Gergerlioğlu, “Alikahya'da koku korkunç boyutlarda devam ediyor. Ali Kahya, Yahya Kaptan, Karadeniz Mahallesi’ndeki bu koku neyin nesi? Hiç bir önlem alınmıyor. Gece 22.00-23.00 sıralarında kokular salınıyor. Buralar çok kötü kokuyor. Orada oturdum bu yüzden bu kokuyu biliyorum. Kokudan dolayı ben de burada duramadım başka semtlere gittim. Yahyakaptan'da da oturdum. Gece 23.00'dan sonra korkunç kokular duymaya başlıyorsunuz. Sağlığınızın bozulacağından endişe ederek başka yerlere taşınma ihtiyacı hissediyorsunuz. Bu olacak bir şey değil, tüm bölge halkı kötü kokudan bıktık, usandık. diyor.” şeklinde konuştu.
 
BURADAN HANGİ RANTLAR ELDE EDİLECEK?

Göğüs hastalıkları uzmanı olarak çok büyük bir üzüntüyle İzmit'teki Verem Savaş Dispanserinin yıkılacağını söyleyen Gergerlioğlu, “Yeri çok güzel olan bu şirin bina,  Verem Savaş Dispanseri neden yıkılıyor? Buradan hangi rantlar elde edilecek? Sayın Kocaeli Valisi ve Sağlık Bakanı ne oluyor, ne bitiyor? Yarın öbür gün verem hastalığı hortladığı zaman kime hesap vereceksiniz? Verem bitmiş bir hastalık değil. Verem dikkatli takip edilmesi gereken bir hastalık. Verem Savaş Dispanseri’ni kapatarak mı siz veremle mücadele edeceksiniz? Hastalıkla böyle mi savaşacaksınız? Siz anca rant için savaşırsınız. Veremle savaş gibi bir derdiniz yok. Bu binanın yerine çok katlı neler dikeceksiniz? Burayı neye çevireceksiniz merak ediyorum!” dedi.
 
NE İNSANLIK KABUL EDER NE DE DİN KABUL EDER

Çayırova da yaşayan bir vatandaşın kendisine başvurduğunu söyleyen Gergerlioğlu, “Çayırova Atatürk Mahallesi’ndeki Gümüştepe camisinin altında 22 yıldır faaliyet yürütmekte olan Aydın Gıda onlarca polis eşliğinde zorla tahliye edildi. Caminin imamının Aydın Gıda sahiplerinin Kürt kimliğinden dolayı onlardan rahatsız olduğu yönünde iddiaları var. Aydın Gıda maliklerinin şikayeti var ve “Biz böyle bir mobbinge uğradık ve buradan çıkarılıyoruz. Evet biz de bir ihmal ettik mahkemeyi itiraz etmeyi unuttuk ama bu işin başında etnik bir nefret var ve biz bunun mağduru, kurbanı olduk.” diyorlar. Cami derneğine yeni gelen yönetimin ilk işi 22 yıllık esnaf olarak bizleri tahliye etmek oldu. 2023 yılının sonuna kadar sözleşmemiz vardı fakat Kürt kimliğimiz dolayı bir şekilde mağdur edildik Çayırova müftülüğünden yetkileri devralan Yavuz Sultan Cami Derneği diğer esnaflarla sözleşmeyi yenileyip yollarına devam ederken neden kirasını düzenli ödeyen esnafı Kürt olduğu için tahliye etti?” diye soruyoruz. Evet biz vatandaşın iddiasını dile getiriyoruz cevap vermesi gereken Diyanet İşleri Başkanlığı gerçekten böyle bir durum olmuşsa ve imam da bu tür bir etnik nefretle hareket etmişse çok vahim bir durumdur. Bunu ne insanlık kabul eder ne de din kabul eder. Tüm Irklar kardeştir fakat Kürt olduğu için bir kişi mağdur edilmeye çalışılıyorsa bunu kesinlikle kabul etmiyor ve bu konuda gereken işlemleri yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.