BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İYİ Parti’de Şanbaz Yıldız öfkesi toplu istifa getirdi

İYİ Parti kongrelerinde yaşanan antidemokratik haller büyük tepkilere neden oldu. Körfez ilçede 50 kişinin e-Devlet üzerinden istifa ettiği öğrenildi. Bu sayının 500’lü rakamları bulabileceği de öne sürülüyor. 

05 Aralık 2022 11:32
İYİ Parti’de Şanbaz Yıldız öfkesi toplu istifa getirdi

İYİ Parti kongreleri öncesindeki delege seçimlerinde demokrasi katledildi. Ağırlıklı olarak hısım akrabalardan oluşan delegeler masa başında yazıldı. Yetmedi kongrelerde seçimleri garanti altına almak için tehdit ve baskı dahil her türlü yollara başvuruldu.

Körfez ilçede dün gerçekleştirilen kongrede İl Başkanı Şanbaz Yıldız ve ekibi tarafından desteklenen Mehmet Candemir’in de aynı yöntemlerle seçimi kazandığı yüksek sesle dile getiriliyor. 

Rekabetin önüne geçilerek adalet duygusunun zedelenmesi pek çok kişiyi doğal olarak rahatsız etti.

Sosyal medyada 500 kişi istifa edecek şeklindeki paylaşımlarda göze çarptı. İstifa sayısının 50 civarında olduğu ve daha da artabileceği gelen bilgiler arasında. İsmi bizde saklı eski bir ilçe başkanı da şu sözlerle durumu özetledi.

‘Maalesef çok kötü bir kongre süreci geçirdik. Delege hesapları nedeniyle üyelik başvuruları bile uzun süre bekletildi. Haliyle bu durum insanları küstürdü. Kendi yakınlarını, akrabalarını delege yaparak seçim kazanmayı düşünmek iktidarı hedefleyen İYİ Parti’ye ve Meral Akşener’e ihanettir.

Genel Başkanımız gecesini gündüzüne katarak mücadele ediyor, birileri de Kocaeli’de hak yiyerek, demokrasiyi katlederek teşkilatlarda kendilerine yakın kişilerin görev yapması için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar.

Körfez’deki istifalar tüm Kocaeli geneline dalga dalga da yayılabilir. Tekrar ediyorum; herkes çok öfkeli. Genel Merkezin duruma müdahale etmesi gerekiyor. Kocaeli Genel Başkanımızın memleketidir ve buradan en az yüzde 60 oy almamız gerekirken maalesef küçük olsun benim olsun anlayışı içinde olanlarla kan kaybediyoruz. Üzülüyorum ve böyle giderse ben de istifa edeceğim. Her şeye rağmen Genel Merkezin bu duruma müdahale edeceğine de inanıyorum ve bir süre daha bekleme kararı aldım.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.