BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Ehliyet bilgileri çalındı

Bir araç kiralama şirketi hackerlar tarafından ele geçirildi. İddialara göre kullanıcılar mağduriyetini dile getirdi ancak karşılarında bir muhatap bulamadı. Kişisel bilgiler karşılığında şirketten fidye istendi. Eğer şirket tarafından istenilen fidye ödenmezse veriler sızdırılacak. 

12 Temmuz 2022 10:27
Ehliyet bilgileri çalındı

ShiftDelete'den aktarılan bilgilere göre; bir araç kiralama şirketi, saklaması gereken kişisel ve önemli verileri, korsanlara kaptırdı. Bu bilgilerin teslim edilmesi karşılığında istenilen fidye verilmez ise tanınmış kişilerin ehliyet bilgileri ve iletişim bilgilerinin sızdırılmaya başlanacağı söylendi.

Ayrıca diğer sosyal paylaşım sitelerinde ve kişisel yorum yapılabilen sözlüklerde şirketlerin müşterilerine gelen anormal aramalar ve mesajlar da paylaşılmaya başlandı. Adı geçen şirketlerin sosyal medya hesaplarına, durum hakkında bilgi vermelerini talep edildi. Ancak şirketlerden taleplere karşı herhangi bir dönüş yapılmadı.

Kullanıcılar uygulamayla alakalı herhangi bir sorun yaşadığında da karşılarında herhangi bir muhatap bulamamaktan şikayet etmeye başladı.

Günlük ve hatta dakikalık araç kiralama hizmetlerinin yoğunlaştığı ve oluşumların sayısının arttığı bu günlerde güvenilir şirket bulmak oldukça zorlaştı. Kişisel verilerin çalınmaması adına daha dikkatli seçimler yapılması gerektiği sonucuna ulaşıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.