BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kocaeli halkına 4 liradan ekmek yediremezsiniz

Zafer Partisi Kocaeli İl Başkanı Vedat Çalık ekmek fiyatlarındaki artışa tepki gösterdi. Kocaeli halkına 4 liradan ekmek yediremezsiniz dedi. 

30 Haziran 2022 22:17
Kocaeli halkına 4 liradan ekmek yediremezsiniz

Zafer Partisi Kocaeli İl Başkanı Vedat Çalık basın açıklamasında şöyle konuştu: 

Ülkemizde son 10 yılda ekmeğin kilogram fiyatı 10 Katına çıkmıştır. Buna karşın buğday üretimimiz yıllardır 20 Milyon ton seviyelerinde seyretmekte olup ciddi bir değişkenlik göstermemektedir. Bu durum gösteriyor ki ekmekteki fiyat artışı buğday yetersizliğinden değildir. 

Üzerinde düşünülmesi gereken ve Türk Milletinin Ekmeği ile oynayan yetkililerin cevaplaması gereken soru şudur, ülkemizin her bölgesinde buğday ekilebiliyorsa neden un ve ekmek fiyatları bu kadar pahalıdır?

Basit bir temel ekonomi bilgisi, Bir ürünün üretim miktarı değişmiyor ama talep artıyorsa o ürünün fiyatı artar. Yine bir ürünün üretim miktarı değişmiyor ama girdi maliyetleri artıyorsa o ürünün fiyatı yine artar. 

Saray Rejimi ‘’ Ananı da al git dediği çiftçiyi ‘’ üretimden kopartarak üretimi artıracak politikalar geliştiremiyor her geçen gün tarım alanı ve çiftçi sayısı azalıyor. 

Bir taraftan kendi vatandaşını bir lokma ekmeğe muhtaç ederken diğer taraftan sadece oy devşirmek için Türk vatandaşlığını peşkeş çektiği, ülkemizi sessiz sessiz istila eden 10 Milyon kaçak ve sığınmacıyı beslemekten geri durmuyor.

Türk Milleti aç, babalar evine çoluk çocuğuna ekmek götüremezken, saray rejimi ülkemizde beslediği 10 milyon sığınmacı yetmemiş gibi, İnsani yardım masalları anlatarak tır konvoyları ile Suriye’nin iç bölgelerinde kalan Suriyelilere her ay tonlarca ekmeklik beyaz un gönderiyor.  

Saray Rejimi, aklına başına devşirmeli, Türk Milletine karşı uyguladığı ikinci sınıf vatandaş muamelesi politikalarından derhal vazgeçmelidir. Gerekli önlemler ivedilikle alınmadığı takdir de mevcut veriler ekmek fiyatlarının 8 ila 10 Türk Lirasına yükseleceğini gösteriyor. Tarımsal üretim artmadan, 10 Milyon sığınmacı ve kaçak vatanlarına geri gönderilmeden pahalı ekmek krizi bitmez.

Aldıkları her türlü devlet yardımı ile hali Almanya’dan iyi olan ülkemizdeki geçici sığınmacı ve kaçaklar hariç Türk vatandaşlarımızın tamamı kıt kanaat geçinmeye çalışırken, Suriyeli sığınmacılara reva görmediğinizi, Türk Milletinin ekmek meselesi olduğunda böyle dehşet bir zulmü milletinize reva göremezsiniz. Kocaeli halkına 4 Liradan ekmek yediremezsiniz. 

Biz Zafer Partisi olarak Türk Milletinin ekmeği ile oynamanıza ve bu yüce millete zulüm etmenize müsaade etmeyeceğiz. Türk Milletine kendi vatanında ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapanların karşısına dikileceğiz. 

  Ekmek piyasasını tekelleştiren üç beş fırıncı mafyasından korktuğu için halk ekmek fabrikalarını açmayan her kim varsa bizde onların Kocaeli’nde siyaset tezgahlarını kapatacağız. 

 Kaçak ve sığınmacılara bedava dağıtılan ekmeği kendi vatandaşına 4 Türk Lirasından satmaya niyetlenenlere niyetini bozduracağız.

Bu ekonomik şartlarda sığınmacı ve kaçaklara gösterdiği merhametini yarısını Türk Milletine göstermeyen yoksul vatandaşına merhamet etmeyen Türk Milletinin ekmeği ile oynamaktan yüzü kızarmayan her kim varsa bizde onlara merhamet etmeyeceğiz 

 Yetkilileri acilen ekmek zammının geri çekilmesi konusunda gerekli adımları atmaları üzerine çağrıda bulunuyoruz. Seçim vadiniz olan halk ekmek fabrikalarını açmak için daha ne bekliyorsunuz. Açlıktan ölmemizi mi?

  Kocaeli genelinde faaliyet gösteren her fırından Belediye adına günlük 100 ekmek satın alıp bunları halk ekmek büfelerinde ucuza satmak ile bu iş yürütemezsiniz. Taşıma su ile değirmen dönmez. Bu yaptığınız süzme aptallıktır. Aptallığında lüzumu yoktur

Eğer Ekmek konusunda politikanız yoksa ya da fırıncı esnafından çekiniyorsanız biz size yardımcı oluruz. Buyurun gelin size Türk Milletinin sofrasına kaliteli ve ucuz ekmeği nasıl ulaştırabilirsiniz tek tek anlatalım. Zafer Partisi olarak biz buna hazırız. 

Ekmek davasında bizden nezaket dili beklemeyin, ekmek davasında nezaket dili kullanmadan, anladığınız dil ve üslup ile ekmek zammını geri çekene kadar sizi her gün uyarmaktan kaçınmayacağız. 

Türk Milletinin Ekmeği ile Oynamayın, Ekmek kavgası başka hiçbir kavgaya benzemez, Türk Milleti ile Kavga Etmek İstemiyorsanız Ekmek zammını derhal durdurun.  Yoksa millet sizi durduracak, siyasetinizi ekmek çarpacak ve Kocaeli sokaklarında yürüyemeyeceksiniz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.