BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hürriyet: Kamu malına kendi malı gibi çökmüşler

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Cumhuriyet Parkı Yenileme Projesiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında AKP’lilerin tüm kurumları, kanunları silah olarak kullandığını ifade ederek, “Mertçe bir savaş yürütmüyorlar. Kamu malına, kendi malları gibi çökmüşler” dedi 

30 Haziran 2022 09:19
Hürriyet: Kamu malına kendi malı gibi çökmüşler

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet Cumhuriyet Parkı Yenileme Projesiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında AKP’lilerin mertçe bir savaş yürütmediğini ifade ederek, “Sosyal tesislerimiz birilerini rahatsız ediyor ve nasıl engel olacaklarını düşünüyorlar. Bu mertçe değil. Mertçe bir savaş yürütmüyorlar. Kanunları, bütün kurumları silah olarak kullanarak ve kamu malına çökerek yapıyorlar. O zaman üç kuruşa işletmeye verdikleri bazı yerleri bugün hala geri alamıyoruz. 

“KAMU MALINA ÇÖKMÜŞLER”

Resmen kamu malına çökülmüş durumda. Mahkemeyle uğraşıyoruz, kurumlarla uğraşıyoruz. Kurumların kapısında yatıyoruz. Bakanlıkların kapısında yatıyoruz. Resmen kamu malını baba malı gibi yapmışlar. Birileri keyfi şekilde kullanıyor. İşte bizim mücadelemiz bu. Biz başkanlar geçiciyiz. Bu mal, bu imkânlar halkındır. Halkın buralardan tereddütsüz bir şekilde kamu güveni içerisinde, belediye güvencesi içerisinde uygun ve kaliteli hizmeti almak istemesi en doğal hakkıdır.



HÜRRİYET: MEMLEKETİN BU KADAR DERDİ VARKEN ONLARIN TEK DERDİ İZMİT BELEDİYESİ

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Memleketin bu kadar sorunu var. Ekonomi almış başını gidiyor. Milletimiz pazara çıkamaz olmuş. Bu sorunları çözeceklerine İzmit Belediyesi ile uğraşıyorlar. Yatıyorlar İzmit Belediyesi, kalkıyorlar İzmit Belediyesi. Bu kentte bu kadar sorun bitmiş büyükşehirin devasa alanları yokmuş gibi gelip bu küçücük parkla uğraşıyorlar. Zaten zorla ihale yapıyoruz. İhalelere giren yok ne yazık ki. Tam ihale yapmışız şimdi de nasıl uzatırız diye düşünüyorlar. Diğer işlerimizde de bunu görüyoruz. 

“BİZ BU HEZEYANLARI ANLIYORUZ”

“Uzatalım ki müteahhit kaçsın, başarısız olsunlar” diyorlar. Sinsi planlarla uğraşıyoruz. Bu kentin ulaşımı bir dert, Cedit’i bir dert, İZAYDAŞ’ı ayrı dert. Tramvayı ayrı dert. Metrosu ayrı dert. Çözülememiş bir sürü problemi varken bunlarla uğraşmayıp sadece İzmit Belediyesi ile uğraşıyorlar. İzmit Belediyesini başarısız kılmak için bir çaba var. Biz bu hezeyanları anlıyoruz. Bizim yaptığımız işler doğru olduğu için, vatandaşımızdan da çok güzel karşılık aldığımız için içimiz rahat. 

“BİZ YAPILARA KİMLİK KAZANDIRIYORUZ”

Onların da rahatsızlığı bundan. Biz alıp kullanıma açtığımız her yere sadece basit tadilatlar yapmıyoruz, kimlik kazandırıyoruz. Kentlilik bilincini kazandırıyoruz. 50. yılın oradaki tesisi kendi uhdemize aldık. Sekalılar lokali olacak. Belediye olduğunda bir kimlik olacak, karakter kazanacak. Kentin kimliği bunlar. Geçmişi, anıları, dayanışması, toplumsal bilinci bunlar. İşte rahatsızlık burada.

HÜRRİYET: BÜTÜN BELEDİYELERE VERİLEN İZİNLER BİZE VERİLMİYOR

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Biz bu engellemelerle o kadar çok zaman kaybediyoruz, asli işlerimizi yapmakta da o kadar çok geri düşüyoruz ki. Büyükşehirin müthiş gücü ne yazık ki bizim tepemizde. Rauf Orbay Sokağı yaptık. Bütün her yeri ışıklarla kapladılar. Onlara gelince dekoratif ışıklara bir gram ses çıkarmayanlar Rauf Orbay’da güzel bir çalışma yaptık, herkes memnun oldu diye birden bire TEDAŞ’ı kullanarak buraları biz aydınlatma kapsamına almıyoruz dediler. 

“KURUMLARIN KAPISINDA YATIYORUZ”

Diğer iki sokağı yapmak istiyoruz; hayır almıyoruz diyorlar. Alikahya’ya yapacağız diyoruz; hayır almıyoruz diyorlar. Kuruçeşme’ye yapacağız diyoruz izin vermiyorlar. Bütün belediyelere verilen izinler bize verilmiyor. Biz sürekli kurumların kapısında yatmak zorunda kalıyoruz. Sonra vatandaşlarımız da haklı olarak şöyle bir serzenişte bulunuyor. “Başkanım vekilken her gün buradaydın, her hafta seni görüyorduk” diyorlar. Daha çok görmek istiyorlar. Kardeşim engellemelerle uğraşmaktan zaman mı kalıyor” dedi.

HÜRRİYET: SİNSİ PLANLARIN KURBANI OLUYORUZ

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Cumhuriyet Parkı Çay Bahçesi’nde bir mühürleme yok. Burada bir durdurma yok. Sadece kurul kararını bekliyoruz ve bir an önce ekonomik koşullar da daha da içinde çıkılmaz hale gelmeden hizmete açmak istiyoruz. Bakın sezondayız. Tam işleteceğimiz zaman. Tam kullanacağımız zaman. Belediye olarak da tam burada bir işletme sunacağımız zaman. Burayı gören İzmit Belediyesi beceremiyor diyecek. Her vatandaş işin detayını bilemez ki. İşte böyle algı yönetmek için sinsice planların kurbanı oluyoruz. 

“GERÇEK BİLGİ İÇİN BİZİ TAKİP EDİN”

Halkımızın nasıl mücadele ettiğimizi görmesini istiyoruz. Bütün halkımızdan ricamdır: Lütfen sosyal medya hesaplarımızı daha fazla takibe alınız. İşini düzgün yapan, kalemini doğruluktan yana kullanan basın emekçilerimizi tenzih ediyoruz. Başımızın üzerinde yerleri var. Ama bunun dışında müthiş bir medya kuşatması altında müthiş bir karalama kampanyasına maruz kalıyoruz. Bunun için en doğru, en akılcı, en bilgiye ve belgeye dayalı bilgilendirmeleri sosyal medya hesaplarımızdan yapıyoruz. gülümseizmit.com web sayfamızdan yapıyoruz. Buralardan yaptığımız tüm işleri takip edebilirsiniz. Halkımızın daha fazla bilgilenebilmesi adına bizleri takip etmelerini rica ediyorum” ifadelerini kullandı.



3 YILDIR HUNHARCA SİYASİ AYRIMCILIĞA UĞRUYORUZ

Başkan Hürriyet, “Halkımızın güvenli, kaliteli hizmet alması en doğal hakkıdır. Biz de bu hakka dayalı olarak Cumhuriyet Parkı’nda, Yenicuma’da, Süleyman Paşa Hamamı’nda halkımıza çok daha kaliteli, nitelikli yapılarda hizmet verelim diye uğraş veriyoruz. Cumhuriyet Parkı’ndaki kafeteryayı iyileştirmenin kime ne zararı var? Gerçekten şaşkınlıkla nasıl bir siyasi ayrımcılığa ve çifte standarda tabi tutulduğumuzu izliyoruz. 

“HUNHARCA ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR”

İstanbul’u kazandık. Ekrem başkanımız daha ilk gezisini kendisine en çok muhalif eden Tevfik Göksu’nun ilçesinden başlattı. Bir de üstüne sayın başkanı aldı yanına ihtiyaçları beraber inceledi. Ankara yine aynı şekilde en çok kendisine muhalefet gösteren Mamak’a yaptı ama hiç ayrımcılık yapmadı. Alt belediyelerine ayrımcılık yapmıyorlar. Biz 3 senedir ayrımcılık görüyoruz. 3 senedir bu yetkileri hunharca engellemek üzere kullandıklarını görüyoruz” şeklinde konuştu.

BİZ HALK KAZANSIN İSTİYORUZ BAZILARI İSE KİŞİLER KAZANSIN İSTİYOR

Hürriyet, parktaki kafenin yenilenmesi ile ilgili şeytani bir sinsilik ile organize bir karalama kampanyasına maruz kaldıklarını belirterek, “Bunun sebebi yıllardır alıştıkları rant düzeni. Bunun anlaşılmasından, artık insanlar tarafından konuşuluyor olmasından rahatsızlar” dedi. 

GÜLÜMSE KAFE OLMASINDAN KORKUYORLAR

AKP ve Büyükşehir belediyesinin sinsi bir plan uyguladığını belirten Başkan Hürriyet devamında, “Burayı Gülümse Kafe yapacaksınız değil mi’ dediler. Bakın zihinlerinin arkasında yatan şey bu işte. Bundan korkuyorlar. Buranın halka açılmasından, halkın uygun fiyatlarla kaliteli hizmet aldığında İzmit Belediyesinin başarılı olmasından korkuyorlar. Cumhuriyet Parkı’nda ikinci bir Gülümse Kafe olmasından korkuyorlar.

AYDA 4 BİN TL’YE KİRAYA VERDİKLERİ YERDEN GÜNDE 10 BİN TL KAZANIYORUZ

Her kent bir rant üretir, yöneticiler karar verir kişilere mi gidecek bu rant halka mı gidecek. Biz halk kazansın diye hareket ettik. Bizden önce Gülümse Kafe’den belediye 4 bin lira aylık kira alıyordu. Biz sözleşme bitince orayı kendi uhdemize aldık. Kendimiz işletmeye karar verdik. Bakın aylık 4 bin lira kirayla “birilerine” verilen yerde şu anda günlük 10 bin lira ciro yapıyoruz. Yenicuma, Fevziye Çay Bahçesi ve burasını da aynı şekilde biz işletelim, belediye ve halk kazansın istiyoruz. Buraları anlatınca birileri rahatsız oluyor. Halkın bu örnekleri gördüğünde diğer belediyeleri sorgulamasından rahatsız oluyorlar. Bizim başarılı olmamızdan rahatsız oluyorlar” dedi.



BİZİM KAVGAMIZ HALKIMIZ İÇİN!

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Gerçekten zor bir dönemdeyiz. Ekonomik olarak, yaşam biçimi itibariyle zor bir dönemdeyiz. Mecliste çoğunluğumuz yok. Büyükşehir ve hükümetten destek beklemiyoruz ama köstek de olmayın. Ama planlarla halkımıza hizmet etmenin önü kapatılıyor. Bize zarar verecekler ve öç alacaklar diye aslında halka zarar veriyorlar. Biz mücadeleye devam edeceğiz. Biz haklıyız. Halkımız için haklıyız. Halkımız için mücadele ediyoruz. Bu kavgamız halkımız için. 

“HALKIMIZ BİZİ YİNE YALNIZ BIRAKMADI”

O yüzden de biz buradaki mücadelemize de devam edeceğiz. Bu toplantıyı şikayet etmek için değil halk doğru bilgilensin diye yapıyoruz. Biz buranın tadilatını bitirerek halkımıza en iyi hizmeti sunmak istiyoruz. İmkânlarımız, yetkilerimiz neyi gerektiriyorsa yapmaya devam edeceğiz. Halkımız bugün bizi yalnız bırakmadı. İnanıyoruz ki bütün hukuksuzluklar, haksızlıklar ve bütün sinsi planlar halkımızın desteğiyle boşa çıkacaktır. Halkımızın bize güvendiğini biliyoruz. Güvendikleri için onlar için mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET PARKINDA ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Başkan Hürriyet basın toplantısında şu ifadeleri kullandı; “Burada halkımıza düzgün, uygun, kaliteli bir hizmet sunma çabası içerisindeyiz. Kentimizin en merkezi yeri. Bu alanı halkımız kullansın diye çok çalışıyoruz. Bazen yalan bilgilerle sürekli bir karalama kampanyası ve engellemeye maruz kalıyoruz. Şeytanın bile aklına gelmeyecek planlarla çalışmalarımız baltalanmaya çalışılıyor. Bunu yaparken bazı kanunları, kurumları, kurulları, bazı yapıları sopa olarak, silah olarak kullanmaya çalışıyorlar. Bugün Cumhuriyet Parkıyla ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirmek üzere bir araya geldik. Şikayet etmeden çözüm üretmeye çalışıyoruz.

“KAMUSAL HİZMET SUNACAĞIZ DEDİK”

İzmit Belediyesi bizden önce yıllarca tahsis kararıyla burayı ihale etti ve ihale yöntemiyle kişilere kiralandı bu alan. Zaman içerisinde ne yazık ki kötü kullanım, kötü işletme sebebiyle halk burayı kullanamaz hale geldi. Biz göreve geldikten sonra sosyal belediyecilik anlayışıyla kamusal hizmet sunacağız dedik. İlk sosyal tesisimiz olan Gülümse Kafe ile başladık. Bir kamu güvencesiyle insanlarımızın nasıl güzel hizmet aldığını biliyoruz. Orası artık markalaştı. 

“BU PARK BİR BÜTÜN”

Burayı da kiraya vermeyeceğiz, burayı eski aile çay bahçesi modelinde biz işleteceğiz. Proje çalışmalarımızı tamamladık. O süre zarfında tahsis süremiz doldu. Büyükşehire tahsis yazımızı yazdık. Ne yazık ki burayı tahsis etmeyeceğiz şeklinde yanıtlar aldık. Burası 20 dönüm altında olması sebebiyle bizim kullanımımızda olmalı. Biz insanlarımız faydalansın diye hızlıca işletmeye açtık. Israrcı yaklaşımımız ve halkımızın arkamızda durması nedeniyle konu Büyükşehir Meclisinde yine gündeme geldi. Sonra sadece kafeterya alanının tahsisi yapıldı. Bu park sonuçta bir bütün. 

“BÜYÜKŞEHİR MÜTHİŞ BİR HIRS YAPIYOR”

Biz İSU’dan alacağımız olan bir miktar ve Cedit’teki iki parselimizi Büyükşehir’in belirlediği rakamlar doğrultusunda takas yaptık. Arka taraftaki parsellerin mülkiyetini aldık. Nedeni bütün parkı eski güzel günlerine kavuşturmaktı. Biz bunu istememize rağmen sadece kafeterya alanının tahsisi yapıldı. Memleketin bu kadar sorunu var Büyükşehir ısrarla küçücük parkları bile bizden almak için müthiş bir hırs yapıyor. 

 “ŞEYTANIN AKLINA GELMEYECEK PLAN”

Kurulda ne yazık ki değişik değişik engellerle karşılaşıyoruz. Büyükşehir yetkilisi şerh koydu. Mesela yeni fark ettiğimiz bir şey oldu. Bir kurul kararı alınıyor. Gazi Lisesinin koruma alanı  bu kafeteryayı da kapsayacak şekilde büyütülüyor. Kocaman bir koruma alanı oluşturuluyor. Gazi Lisesi ile Kafeteryanın ne ilgisi var anlamış değilim. Arkadaşlarımız art niyetli düşünmediği için onay veriyorlar. Tarihi alan, tabii ki Gazi Lisesini korumalıyız diye düşünüyor tüm arkadaşlarımız. Amaçları meğer kafeteryayı kurul yetkisi altına almakmış. Aylar öncesinde oluşturulmuş bir plan. Şeytanın aklına gelmeyecek nasıl bir sinsiliktir bu. Bizim arkadaşlarımız da tarihi eserlerin çevresini koruyacağız diye bakıyor konuya. 

“İZMİT’İN KAYBEDİLMESİNİ HAZMEDEMEYENLER VAR”

Buranın Gazi Lisesiyle ne alakası var. Karşıdaki dükkan bile küçük bir tadilat işlemi için bile kuruldan karar almak zorunda artık. Sufle vererek yaptırılan haberler aslında başka bir şeyin alt yapısını hazırlıyormuş. Bugün gelinen noktada bunu anlıyoruz. Müthiş bir sinsilikle mücadele ediyoruz. Biz niyeti biliyoruz. Ne yazık ki 3 yıldır İzmit’in kaybedilmesini hazmedemeyenler var. Bizden öç alacaklar diye vatandaşa zarar veriyorlar. Bizim nasıl bir zihniyetle uğraştığımızı herkes biliyor” dedi.

SİNSİ PLANLARINI ŞELALE KAFE İÇİN DE YAPIYORLAR

Hürriyet basın açıklamasında Şelale Kafe’de de aynı oyunla karşı karşıya olduklarını söyledi. “Acaba bugün biz değil de Ak Partili bir belediye olsaydı aynı engellemelerle karşılaşacak mıydı?” diye soran Hürriyet, “Biz buna rağmen diyoruz ki buyurun beraber yapalım beraber kurdele keselim. Biz bu konuda gram tereddüt etmeyiz. Siyasi ego yapmayız. Yeter ki halkımız faydalansın. 

“BİZİ HAKSIZ GÖSTERMEK İSTİYORLAR”

Aynı şeyi hala Kültür Tepesi’ndeki Şelale Kafe’de yaşıyoruz. Orayı almak için mücadele ediyoruz. Oranın temizliği, güvenliği, bakımı her şeyi bize ait. İhalesiz işletiliyor. Şimdi orayı vermedikleri gibi yine aynı sinsilikle buranın temizliğinden çekilin, güvenliğinden çekilin siz yapmayın diyorlar. Niye? Adımız kadar eminiz ki yarın, “Yapmadınız, temizlemediniz, pis bıraktınız” diyecekler. Tamamen kendi uhdelerine almak gibi bir dertleri var. Bizi de haksız göstererek yapacaklar. Hayır, oradaki adamlarımızı da çekmiyoruz. Hala da inatla orayı istiyoruz. İnatla halkımızın daha kaliteli ve uygun hizmet alabilmesi için aynı burada olduğu gibi İzmit Belediyesinin tasarrufunda olsun diye uğraşıyoruz. Uğraşmaya devam edeceğiz” dedi.

AKP'LİLER GİBİ SİYASİ AYRIMCILIK YAPMAYAN KÖRFEZ’DEKİ TÜM MECLİS ÜYELERİNİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet hizmet aracı satın alımıyla ilgili Körfez Belediyesindeki yapıcı muhalefeti örnek göstererek, “Kamyon satın almak için mücadele ediyoruz. Çatır çatır makam aracı alanların bugün sahada hizmet etmek üzere kamyon ve hizmet aracı almamızı nasıl engellediğini herkes görüyor. Körfez Belediyesi CHP meclis üyelerini saygı ile selamlıyorum. Hepsine yapıcı muhalefetleri için teşekkür ediyorum. Halkımızı düşünerek karar verdikleri için. 

“SAĞDUYULU BİR DAVRANIŞ”

Körfez Belediyesi iş makinası almak üzere teklif getiriyor, ara meclisi hemen ardına talep ediyor. Bizim meclis üyelerimiz de ne ek süre ne de eski kiralamalara bakalım demeden satın almak iyidir diyor. Halkımızın yararına olan kararı veriyor. Hiç bekletmeden onay veriyor. Bu yapıcı, halktan yana muhalefettir. Siyasi ayrımcılık yapmaksızın çok sağduyulu bir davranış. Hepsine partim ve kentim adına teşekkür ediyorum. 

“MÜCADELEDE 3’ÜNCÜ YILIMIZDAYIZ”

Biz geldiğimiz noktada İzmit’te aynı şeyi yaşamıyoruz. Kamyonları satın alabilmek için anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. Mücadelede 3’üncü yılımızdayız. 2 yıl önce 55 milyon kredi istedik vermediler. Şimdi o 55 milyona alabileceğimiz arabalar bugün 150 milyon. O dönemde 27 milyona 71 tane kamyon satın aldık. Gebze Belediyesi 43 tane aracı 67 milyona kiraladı. O 27 milyona aldığımız araçlar bugün 70-80 milyon. 

“HALKTAN KORKUYORLAR”

Sizin paranız bunlar, milletin parası. İşte bunlara izin vermiyorlar. Neden? İzin verdiklerinde halk gerçeği görecek çünkü. İzin verdiklerinde yıllardır yapılan yanlışları görecek. Halk yılların hesabını soracak diye korkuyorlar. Karşılaştırma yapacak diye korkuyorlar. Aslında halktan korkuyorlar.  Çünkü biz bunları hayata geçirdiğimizde halk sorgulamaya başlıyor. Doğruyu yanlışı daha net görmeye başlıyor” ifadelerini kullandı.

LÜTFİ BODUR: NEDEN BURAYI YOK ETMEYE GAYRET EDİYORSUNUZ?

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in engellemeler ve siyasi ayrımcılıklarla çalışmaların durdurulduğu Cumhuriyet Parkı ile alakalı gerçekleştirdiği basın açıklamasında Mahalle Muhtarı Lütfi Bodur da söz aldı. Bodur, “Başkanım bütün konulara değindi. Zaten 2019’da göreve geldiğimizde ilk önce Tahir Başkan’a gittim. Cumhuriyet Parkı’nı söyledim. Biz büyükşehire ait diye biliyoruz tabi. Gittik kendisi dedi ki: 20 bin metrekare altındaki yerlere ilçe belediyeleri bakıyor. Bakımını, onarımı ve işletmesini onlar gerçekleştiriyor dedi. Biz de İzmit Belediyesine başvurduk. Mahalle muhtarlığı zordur. Çünkü gecenin bir yarısında en ufak bir sıkıntıda vatandaş bize ulaşıyor. 

“NEDEN BURAYI YOK ETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ”

Burası için de vatandaşlardan günde en az 10 telefon alıyorum. Neden karton bardakta çay içiyoruz? diyorlar. Para konusunda hiçbir sıkıntı yok. Allah razı olsun diyorlar. 2 liraya çay veriliyor ekonomik krize rağmen. Burada oturan bütün vatandaşların birçoğu emeklidir. Emeklinin aldığı para belli. Neden burayı yok etmeye gayret ediyorsunuz? Eğer belediye aynı siyasi görüşe sahip olsaydı acaba bu sıkıntılar o belediye başkanı da yaşayacak mıydı? Ben kamuoyu huzurunda bunu sormak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.