BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

HDP’nin Gebze’deki kutlamasında PKK marşı okundu

HDP’nin Gebze’de gerçekleştirdiği Nevruz kutlamasında PKK marşı okuyan 4 kişi polisler tarafından gözaltına alındı. 

21 Mart 2022 11:46
HDP’nin Gebze’deki kutlamasında PKK marşı okundu

Kocaeli Valiliği adına yapılan açıklamanın içeriği şöyle: 

19.03.2022 Cumartesi günü HDP Gebze İlçe Başkanlığı organizesinde ilimiz Gebze ilçesi Mevlana Kapalı Pazar yerinde gerçekleştirilen “Nevruz Kutlaması” programı; aralarında HDP Kocaeli Milletvekili  Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP İl/İlçe parti mensuplarının da bulunduğu yaklaşık 350 kişinin katılımıyla saat:13.00 itibariyle normal olarak başlamıştır.

Nevruz kutlama programı, yapılan konuşmaların ve müzik dinletisinin akabinde saat:14.40 itibariyle sona ermiştir. 

Etkinlik esnasında kendi aralarında PKK terör örgütünün sözde marşı olarak nitelendirilen marşı okuyarak terör propagandası yaptığı  güvenlik güçlerimizce tespit edilen 4 şüpheli şahıs program bitiminde dağılımlar esnasında Terörle Mücadele Şube ekiplerince yakalanmış ve haklarında işlemlere başlanmış olup, işlemlerin tamamlanmasına müteakiben Adli Makamlara sevk edileceklerdir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.