Şirin, mesajında şunları vurguladı: Cumhuriyetimizin 101. yılını kutladığımız bu özel günde, ulusumuzun bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan Cumhuriyetimizin değerlerini coşkuyla anmak ve yaşatmak için bir araya geliyoruz.
Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim biçimi değil, Türk milletinin egemenlik ve özgürlük anlayışının en somut ifadesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, milletimizin kararlılığı ve cesaretiyle inşa edilen bu büyük eser, bizlere aydınlık bir gelecek sunmuştur. Bugün, bizlere düşen sorumluluk; bu mirası her türlü yağma girişimine karşı korumak ve onu yüceltmektir.
Cumhuriyet, demokrasi, adalet ve insan hakları temelleri üzerinde yükselir. Bu değerler, yalnızca yaşatmaya çalıştığımız değerleri değil, aynı zamanda geleceğin umutlarını da ifade eder. Bugün, farklılıklarımızı zenginlik olarak görerek, birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir Türkiye inşa etme iradesini ortaya koymalıyız. Hep birlikte, ülkemizi daha adil, daha demokratik ve daha müreffeh bir seviyeye taşıma kararlılığındayız. Biz tüm vatandaşlarımızın sesi, adaletin, demokrasinin ve Cumhuriyetin teminatıyız.
Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği geçen tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın milletimize barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Yaşasın Cumhuriyet! dedi.
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde







