Gelecek Partisi İzmit İlçe Başkanı Ömer Uçar, Dünya Kız Çocukları Gününde dikkat çeken bir kutlama gerçekleştirdi. İl Başkanı Erdal Şahin’in de katıldığı etkinlikte kız çocuklarına çeşitli hediyeler verildi. Burada bir açıklama yapan Şahin ile Uçar şu görüşlere yer verdi;
“Kız çocuklarımıza, saflığın sembolü masumiyetlerine dokunulmadığı, hayata eşit şartlarda başladıkları, hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadıkları bir dünya sunmak hepimizin görevi. Çocuğa yönelik istismar davalarında adaleti sağlayın, iyi hal indirimlerini kaldırılmalı, çocuğun beyanını esas alınmalıdır. Çocuk yaşta zorla evlendirilmelerde ‘çocuğun rızası’ şeklindeki insanlık dışı anlayış ret edilmelidir. Çocuklar okulda açlıktan bayılırken, bir an evvel okullarda ücretsiz öğün uygulamasını başlatmak zorundayız.
Çocuk işçiliğine yönelik denetimler sıklaştırılarak ağır cezai yaptırımlar uygulanmalıdır. Çocukların laik, çağdaş, demokratik bir ülkede yaşamasının önünü açmalıyız. Sosyal farkındalıktan, yasalara, onlar için attığımız her sağlam adım bizi insanlığın özüne ulaştıracaktır. Çünkü insanlığın başına gelen felaketlerden ve fırtınalardan bizi kız çocuklarımız kurtaracaktır. Bu bilinçle, Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun”
.gif)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı







