banner490

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Demirelciler kararlarını verdi: İlk hedef DP

Bir süredir yeni bir parti kurmaya yönelik çaba içerisinde olan Türkiye’yi ve Süleyman Demirel’i sevenler kararlarını verdiler. İlk hedefleri DP’de Genel Merkez yönetimini devralmak. 

08 Haziran 2024 07:45
Demirelciler kararlarını verdi: İlk hedef DP

DYP Kocaeli eski Milletvekili İbrahim Artvinli’nin de içerisinde yer aldığı demokratlar ekibi bugün İstanbul Sarıyer’deki İbrahim Cevahir Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi. 

50 AYRI İLDEN İSTANBUL'A GELEN ESKİ BAŞKANLAR

Toplam 50 ilden eski DYP ve Adalet Partisi il başkanlarının katıldığı toplantıda Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ile yönetim kademelerindeki isimlere olağan üstü kongre çağrısında bulunma kararı alındı.

DP’NİN HALİ DEMİREL’İ SEVENLERİ ÇOK RAHATSIZ EDİYOR

Bilindiği gibi DP, mevcut Genel Başkan Gültekin Uysal’la yüzde 1 bile oy alamayacak hale geldi. Buna rağmen Uysal’ın ısrarla o koltukta oturması da Süleyman Demirel’i sevenleri çok rahatsız ediyor.

KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN VE AKRABALARI DELEGE YAPMAK

Pek çok ilde Genel Merkezin bizzat atadığı teşkilat yöneticilerinin kendi akrabalarını delege yapmaları da dikkat çekici. Bu bozuk yapı, DP’nin yeniden ayağa kaldırılamamasının önündeki en büyük engel.

GÜLTEKİN UYSAL BAŞARAMADIM DEYİP GÖREVİ BIRAKMALI

Küçük olsun, benim olsun düşüncesi içinde olan Genel Başkan Gültekin Uysal’a yönelik olağan üstü büyük kongre çağrısı içeren deklarasyon yayınlanacak. Eğer Uysal bu çağrıya kulak vermezse B planı da hazır, yeni bir parti kurulacak.

HEDEF DEMOKRAT PARTİ AMA B PLANI DA HAZIR

Yeni partinin ambleminin, hatta lider adaylarının isimlerinin dahi belli olduğu da yine gelen bilgiler arasında. Demirelcilerin birkaç gün içerisinde tüm Türkiye genelinde örgütlenebilecek kadar güçlü bir potansiyele sahip oldukları da biliniyor. 

İKİ ÜÇ GÜN İÇİNDE DEKLARASYON YAYINLANACAK

DP Genel Merkez yönetimine yönelik, o koltukları daha fazla işgal etmeyin ve derhal büyük kongreyi toplamak için harekete geçin anlamına gelen deklarasyonun da 2-3 gün içerisinde yayınlanması bekleniyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.