banner449

banner447

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bir tarafta söze yüzlerce yıl ceza verilirken, diğer tarafta da cinayet örtbas edilmeye çalışılıyor

DEM PARTİ Grubu adına genel kurulda konuşan Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bir tarafta Kobani Davasında söze yüzlerce yıl ceza, bir tarafta da Sinan Ateş cinayeti örtbas edilmeye çalışılıyor. Olacak iş mi? dedi. 

23 Mayıs 2024 10:56
Bir tarafta söze yüzlerce yıl ceza verilirken, diğer tarafta da cinayet örtbas edilmeye çalışılıyor

Kobani Davasında söze ceza verildiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Kobani davası ağır cezalarla bitti; bunu kabul etmiyoruz. Söze ceza verilmiştir, barış isteğine ceza verilmiştir, sulhe ve çözüm isteğine ceza verilmiştir; çok açık ortadadır. Burada yıllarca dinledik; arkadaşlarımız cinayetle itham edildi, yüzlerce kez suç işlemekle itham edildi. Sonuç: Fos. 5.300 suçtan, 2.700 insanın darbedilmesinden ve benzeri, hepsinden beraat ettiler. Kalktı, işte mahkeme bula bula “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma suçuna yardım” bunu buldu. Ya, bir taraftan “Bu kişiler kimseyi öldürmemiştir.” diyorsun, öbür taraftan da yüzlerce yıl ceza veriyorsun. Nasıl oluyor bu iş? Yani bu insanlar sözle mi devletin birliğini, bütünlüğünü bozdu arkadaşlar, nasıl oluyor bu iş? Açıklama yok. Bu kararı vicdanlar kabul etmez arkadaşlar çünkü söze ceza verilmiştir, barış isteyene ceza verilmiştir. Bakın, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ bu insanlar ve arkadaşları yıllarca “Barış, barış, barış.” demiş insanlardır. Bir sineği bile incitmemiş ve tüm sıkıntılı süreçlerde barışı istemiş insanlardır, buna karşın ağır bir şekilde cezalandırıldılar; bunu vicdanlar kabul etmez. Bir tarafta söze yüzlerce yıl ceza, öte tarafta bu ülkede bir soruşturma ve akabinde bir dava yürüyor, bir cinayet var o cinayetle ilgili tüm deliller sümen altı edilmeye çalışılıyor. Olacak iş mi arkadaşlar?” ifadelerini kullandı.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİNE AK PARTİ VE MHP'LİLER ŞU MECLİSTE; NEDEN SES ÇIKARMIYOR?

Sinan Ateş Cinayetine Ak Parti ve MHP'lilerin ses çıkarmadığını söyleyen Gergerlioğlu, “Bir tarafta Kobani Davasında söze yüzlerce yıl ceza, bir tarafta da Sinan Ateş cinayeti örtbas edilmeye çalışılıyor. Olacak iş mi? Yasin Börü cinayeti için -ki başından beri lanetlemişimdir- kıyameti koparanlar, burada bir sürü ithamla arkadaşlarımızı katil ilan edenler Sinan Ateş cinayetindeki örtbaslar karşısında çıtını çıkarmıyor, Ak Parti ve MHP'liler çıtını çıkarmıyor şu Mecliste; neden çıkarmıyor?” şeklinde konuştu.

TOLGAHAN DEMİRBAŞ, SİNAN ATEŞ’İN ARKADAŞI HALUK TÜRK’E “SİNAN ATEŞ’İN YANINDA DURMA AĞABEY, OCAK ONUN KALEMİNİ KIRDI.” DİYOR. BU İFADELER İDDİANAMEDE YOK!

Ülkü Ocakları tarafından Sinan Ateş’in kaleminin kırıldığına dair telefon kayıtlarının olduğunu aktaran Gergerlioğlu, “Bakın, öyle bir iddianame çıktı ki ortaya. Ya, cinayetin neden işlendiğiyle ilgili bir anlayış yok, bir ifade yok. İddianamede neden bu cinayet işlenmiştir? Böyle bir konu işlenmemiş, sanki durup dururken birileri birilerini öldürmüş. Olacak iş mi bu? Burada siyasi bir cinayet olduğu apaçık belli. Cumhur İttifakı zamanında işe alınan 2 özel harekâtçı, tetikçiyi İstanbul'dan Ankara'ya getiriyor, arabanın kime ait olduğu belli. Sinan Ateş evinde perdeyi aralıyor “Ankara Ocak silahlı dört kişi göndermiş.” diyor. İddianamede var mı? Yok. Tolgahan Demirbaş cinayet amirinden telefon istiyor. O da “Ya, bu telefon eski Genel Başkana çıkıyor reis.” diyor. Tolgahan Demirbaş da diyor ki: “Aynen reis, onun ipini çekmişler.” Tolgahan Demirbaş, Sinan Ateş’in arkadaşı Haluk Türk’e “Sinan Ateş’in yanında durma ağabey, Ocak onun kalemini kırdı.” diyor. Bu ifadeler iddianamede yok. Niye itiraz etmiyorsunuz ey Ak Parti'liler? Hani yerden göğe kadar “Kobani Kobani” deyip duruyordunuz, apaçık bir cinayet var ve bir buçuk yıla yakın bir geciktirmeden sonra bu cinayetin iddianamesinde cinayet örtbas ediliyor. Olacak şey mi?” ifadelerini kullandı.

AYŞE ATEŞ ESKİ MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ OLCAY KILAVUZ’LA İLGİLİ 17 SAYFALIK İFADE VERİYOR AMA BU KİŞİ İDDİANAMEYE GİRMİYOR!

Ayşe Ateş Eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’la ilgili 17 sayfalık ifade veriyor ama bu kişi iddianameye girmiyor diyen Gergerlioğlu, “Ayşe Ateş, acılı bir anne, iki çocuk annesi, her gün televizyon kanallarına çıkıyor “Cinayet örtbas ediliyor.” diyor. Niye sesiniz çıkmıyor? Kobani olaylarından dolayı arkadaşlarımızı katil ilan edenler bu sefer suspus, hiç sesini çıkarmıyor. Yine, iddianameye girmeyen bir başka ifade: “Eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’la ilgili benim ifade verdim.” diyor Ayşe Ateş. 17 sayfalık ifade veriyor, bu davanın en önemli isminin ifadeleri iddianameye girmiyor, gizleniyor. Olacak iş mi bu?” dedi.

AYŞE ATEŞ “BUNUNLA DA KALMAYACAKLAR, BENİ ÖLDÜRECEKLER.” DİYOR, KİMSE ONA BİR KORUMA BİLE TAHSİS ETMİYOR!

Göz göre göre gelen bir cinayet vardı, Kırmızı Pazartesi romanındaki gibi göz göre göre geldi ve kimsenin bunu sorgulamadığını belirten Gergerlioğlu, “Apaçık ortada, görüntüler ortada, bu da iddianameye giremiyor. Hani, Kobani davasında bir sürü ithamlarda bulundunuz. Ak Parti ve MHP’liler, adalet konusunda samimi değilsiniz, Cumhur İttifakı bu konuda samimi değil. Adil olmayan bir yargılamayla arkadaşlarımız yüzlerce yıl cezaya çarptırılırken bu toplumun vicdanı bunu kabul etmiyor. Sinan Ateş cinayetinin üstü örtülmeye çalışılıyor, en başta eşi ve 85 milyon bu cinayete itiraz ediyor. Hani adalet, hani yargı? Hadi bir şey söyleyebilir misiniz? Hadi konuşun bakalım. Yıllarca burada Kobani davası için demediğinizi bırakmadınız, Sinan Ateş cinayeti için hadi bir şey söyleyin; torbacıya öldürtülen birisi var. Bitmedi, Ayşe Ateş “Bununla da kalmayacaklar, beni öldürecekler.” diyor, kimse ona bir koruma bile tahsis etmiyor. Göz göre göre gelen bir cinayet vardı, Kırmızı Pazartesi romanındaki gibi göz göre göre geldi ve kimse bunu sorgulamıyor. O hâlde, biz, adalet nerede, yargı neden adil yargılama yapmıyor diye sorma hakkına sahibiz.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.