google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

banner458

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Filistin’de İnsan Hakları İhlalleri İzmit'te konuşuldu

Zeki Canşi Başkanlığı’ndaki İnsani Değerleri Birleştirme ve Yükseltme Derneği (İDEBİR) dikkat çeken bir etkinliğe daha imza attı. 

09 Mayıs 2024 12:53
Filistin’de İnsan Hakları İhlalleri İzmit'te konuşuldu

İnsani Değerleri Birleştirme ve Yükseltme Derneği’nin İzmit’teki faaliyet merkezinde dün akşam Filistin'de İnsan Hakları İhlalleri ele alındı. Aynı konuyla ilgili detaylara giren kişi de Avukat Ömer Faruk Yıldırım’dı.

Başkan Zeki Canşi söz konusu organizasyonla ilgili şöyle konuştu: 

Ömer Faruk Yıldırım aynı zamanda derneğimizin yönetim kurulu üyesidir. Kendisi çeşitli sivili toplum örgütlerinde görev yaptı ve halen Uluslararası Hukukçular Derneğinin de aktif üyesidir. Bölgeyi tanıyan ve bölgenin canlı tanığı aktivist Ömer Faruk Yıldırım anlattıklarıyla İsrail'in bölgede estirdiği devlet terörünü gözler önüne serdi.

Özellikle çocuklara yönelik psikolojik ve fizyolojik baskıyı, çocukları ebeveynlerinden kopartıp taş atma yaftasıyla cebri ifadeye çağırmaları, ev hapsi, 4 nolu sorgu odasına koyma gibi envai çeşit gayri insani ve pek fena muameleye maruz bırakmalarını anlattı. 

Duygusal anlar yaşadık. İşgalci İsrail'in 40 bin insana mal olan soykırımının yanında hayatta kalanlara da yaşam hakkı tanımamadaki sınırsız güç kullanımından da bahsetti.  Anlamlı sunumu için kendisine ve katılımcı gönül dostlarına teşekkürler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.