google.com, pub-6607037292168000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

banner458

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Derince Belediyesi’nde kaç tane bankamatikçi işçi var?

Derince Belediye Başkanı Avukat Sertif Gökçe kurulduğu yıl olan 1999’dan beri sağ partiler, son 15-20 yıldır da AKP tarafından yönetilen belediyenin mali tablosunu gözler önüne serdi. Borç eski para birimiyle 330 trilyon ve bütçenin büyük bölümü personele gidiyor. Personeller arasında işe gelmeden maaş alan bankamatikçiler de var. 

30 Nisan 2024 04:03
Derince Belediyesi’nde kaç tane bankamatikçi işçi var?

Derince Belediye Başkanı Avukat Sertif Gökçe şöyle konuştu:

Belediye olarak toplam borcumuz 330 milyon TL. Personel sayısı bütçeden kullanmamız gereken sınırdan çok fazla ve belediyenin kurumsallıktan uzak olması da bizi üzen bir durum. 30 yıllık bir belediye kurumsallıktan uzak ve kimse kendi işini yapmıyor. 

Liyakata göre iş yapılmadığı için verimlilikte düşük olmuş. 1 yıl içerisinde kurumsallığı sağlayacağız. Öyle müdürlükler var ki müdürlük var fakat personel yok. İlk yılımızda yapacağımız ilk iş kurumsallığı sağlamak, tasarruf yapacağız. Sosyal politikalara ağırlık vereceğiz. 

Kent lokantalarını açacağız. Söz verdiğimiz projeleri de harekete geçireceğiz. Bütçe kısıtlı diye bahane üretmeyeceğiz. Bir yandan da tasarruf yapıp bu borçları kapatacağız. İnsan kaynağını çok iyi yönetmek gerekiyor.

Personel sayısı şirketler dışında 530 civarında. Şirketlerle birlikte toplam 700 çalışanımız var. Bizi en çok korkutan bu tablo bu, zira belediye bütçesinin yüzde 40’ının personele ayrılması lazım biz bunu aşmış durumdayız. Bu konuda sınır aşılmış. 

Günlük politikalarla yönetilmiş bir belediye olmuş. Biz enkaz edebiyatı yapmayacağız, bir yıl içinde bu kurumsallığı sağlayacağız. Elimizdeki personeli en iyi şekilde kullanacağız. Fazladan müdürlükler var olması gerekenler yok. 

Yapacağımız ilk iş ilk yılda kurumsallığı sağlamak, yoksa verim elde edemezsiniz. İkincisi ise tasarruf yapacağız. Bu bütçe ile zor ama bu bahanenin arkasına sığınmayacağız. Bu borçları anca bu şekilde düşürürüz. Bu şekilde bütçenin beş katı da olsa bu kadro ile bu belediyeyi yönetemezsiniz.

Belediyenin tesislerinde asla alkol olmayacak. İşçi çıkarma konusunda ise seçim öncesinde ne söz verdiysem aynısını yapacağım. Emekçilere dokunmayacağız. Ama bankamatik memurlarının gözünün yaşına bakmayacağız. Çıkardığımız iki personel 4 ay işe gelmemiş ama AKP’nin seçim çalışmalarına katılmış. İklimlendirme Müdürü var. Onur Polat, İlyas Şeker'in eski danışmanı belediyede kimse tanımıyor.

Müdürlüğünü aldık ama memur olduğu için işten çıkaramıyoruz. Müfettiş çağıracağız ve haksız bulunursa aldığı maaşları geri alacağız. Kimseyi işten çıkarmayacağız derken müdürlük kadrosu oluşturmayacağız demiyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.