BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüşmesinde İsrail'le Türkiye arasındaki ticari ilişkilere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, o iş bitti" dedi. 

24 Nisan 2024 02:24
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması

Almanya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Külliye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi. 

Türkiye ve Almanya bayrakları önünde basın mensuplarına poz veren Erdoğan ve Steinmeier daha sonra baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

İkili ve heyetler arası görüşmenin ardından iki cumhurbaşkanı ortak basın toplantısı için kameraların önüne geçti.

Konuşmasında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve Gazze'deki katliama değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada çocuk, kadın, yaşlı maalesef ağır manzara var. Bu manzarayı Alman dostlarımızın görmesi lazım" ifadelerini kullandı. 

Türkiye ile İsrail arasındaki ticari ilişkilere de değinen Erdoğan, "(İsrail ile) Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, o iş bitti. Bunu da kısa zaman önce Dışişleri Bakanım açıkladı" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.