BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Uymamak için anayasa değiştirilir mi?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ne zaman görüşeceği merak konusuydu. Özel’den görüşmeye ve Anayasa değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

23 Nisan 2024 20:53
Uymamak için anayasa değiştirilir mi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapacağı görüşmeye dair açıklamalarda bunundu. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile önümüzdeki hafta görüşmeyi planladığını ve kendisinden randevu talep edeceğini açıkladı.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Özel, Erdoğan’ın anayasa değişikliğine ilişkin yaptığı açıklamalara ilişkin olarak ise, “Anayasa'yı değiştirelim demesi için birisinin, değiştireceğiniz anayasaya uymak için değiştireceksiniz değil mi? Uymamak için değiştirilir mi? Önce uyduğunuzu görmemiz lazım. AİHM kararlarına uymamak, AYM kararlarına uymamak, birinci derece mahkemesini ezdirmek Meclis'e AYM kararı hilafında buyruk yollamak onu uygulatmak.. Anayasa ayaklar altında ikimiz de gündemlerimizi konuşacağız ama bir şey uymamak için değiştirilmez önce mevcudu uygulayın onu görelim" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.