BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Erdoğan'ın İlyas Şeker'e fırça attığı ortaya çıktı

AKP MKYK’de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul genelinde kurduğu “Kent Lokantaları” tartışmasının yaşandığı iddia edildi... 

19 Nisan 2024 04:31
Erdoğan'ın İlyas Şeker'e fırça attığı ortaya çıktı

AKP MKYK’de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul genelinde kurduğu “Kent Lokantaları” tartışmasının yaşandığı iddia edildi. Erdoğan’ın tartışmada “sinirlendiği” ve “Kent Lokantası’yla seçim mi kaybedilirmiş? Nedeni bu olur mu?” tepkisini gösterdiği dile getirildi.

Odatv'nin haberine göre Erdoğan'ın sinirlendiği o isim Kocaeli eski Milletvekili İlyas Şeker.

AKP MKYK toplantısında Erdoğan'ın çıkıştığı o isim İlyas Şeker...

24. 25. 26. ve 27. Dönem Kocaeli Milletvekili olan Şeker 14 Mayıs’ta yapılan milletvekili seçiminde üç dönem kuralına katıldığı için yeniden milletvekili listesine giremedi. Şeker, AKP 4. Olağanüstü Kongresi'nde MKYK üyesi olarak seçildi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, AKP MKYK’de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul genelinde kurduğu “Kent Lokantaları” tartışmasının yaşandığı ifade ediliyor. Bir MKYK üyesinin, İstanbul’da seçimleri kaybetmenin nedenlerinden birinin de Cumhur İttifakı’nın İBB adayı Murat Kurum’un, “Ücretli verdikleri yemeği marifetmiş gibi anlatıyorlar” dediği “Kent Lokantaları” olduğunu söyledi. Bunun üzerine Erdoğan’ın “kızdığı” ve “Kent Lokantası’yla seçim mi kaybedilirmiş? Neden bu olur mu?” tepkisini gösterdiği kaydedildi.

Öte yandan Erdoğan’ın MKYK’de bir kez daha seçim yenilgisinin en önemli nedeninin “yüksek enflasyon” olduğunu kabul ettiği öğrenildi. Erdoğan’ın kurmaylarından, “çıkar amaçlı fiyat artıran marketlerle ilgili de çalışma yürütülmesi” talimatını verdiği kaydedildi.

ERDOĞAN’DAN FB ESPRİSİ

Öte yandan, MKYK toplantısında CHP'li, YRP'li, DEM Partili adayların seçimi nasıl kazandığına dair ilçe ilçe analiz yapılması önerisi getirildi. Öneri Erdoğan tarafından da kabul edildi. MKYK’da seçimin yanı sıra spordaki son gelişmeler de gündeme geldi. Erdoğan'ın "Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum" esprisini yaptığı öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.