BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Birinci parti olmanın verdiği sorumluluğa dikkat çekti

Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından ilk kez grup toplantısında partililere hitap etti. Konuşmasında sık sık "Bize oy veren kimseyi pişman etmeyeceğiz" vurgusu yapan Özel, Hatay ve Kepez'de yaşanan süreçlere tepki gösterdi. 'Birinci parti olmanın verdiği sorumluluğa' dikkat çekti. 

16 Nisan 2024 01:49
Birinci parti olmanın verdiği sorumluluğa dikkat çekti

31 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sandık sonrası ilk kez partisinin grup toplantısında konuştu. 

Özel, konuşmasına belediye başkanlarına, adaylara ve partililere teşekkür ederek başladı ve "Bugün tarihi bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Bu mutluluğu elbette çok kişiye borçluyuz saya saya bitmez. Baba ocağının bacasını tüttürenlere selam olsun. Bize oy veren kimseyi pişman etmeyeceğimize söz veriyoruz" dedi.

KEPEZ TEPKİSİ: YAZIKLAR OLSUN 

Özel, teleferik kazası sonrası Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına tepki gösterdi. Özel, şunları söyledi:

- Antalya'da büyük bir hukuksuzluk, vicdansızlıkla karşı karşıyayız. AKP döneminde inşa edilmiş teleferik. Rekor bir oy oyla seçilen Mesut Kocagöz, teleferiği denetleyen şirketten ayrıldıktan sonra üç kez daha denetim yapıldığı ortadayken tutukluluk gibi bir tedbire başvuranlar Allah'tan korksun.

- Soma'dan İliç'e ne facialar yaşandı, bir tane kamu görevlisi bile yargılanmadı. 22 yıllık iktidarlarında bir kişiyi dahi yargılamayanlar suçu Mesut Kocagöz'e yıkmaya çalışıyor, günah keçisi ilan etmeye çalışıyor. Buna izin vermeyeceğim. Yazıklar olsun.  

ÇETİN DOĞAN ÇAĞRISI 

- 28 Şubat'ın kinini 85 yaşındaki isimleri cezaevinde tutan bir kin var. Bu vicdansızlığın kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Çetin Doğan ve diğer hasta tutukluların tahliye edilmesi gerekmektedir.

"HATAY KİŞİSEL MESELEMİZ"

- (Hatay için yapılan tam kanunsuzluk başvurusu) Hatay'da bir sandığı saydırmayanlar, itirazları reddedenler bakalım tam kanunsuzluğa ne cevap verecek. Bu işin peşini bırakmayacağız. Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir. 

- (31 Mart sonuçları) Türkiye'nin birinci partisi olmayı hep birlikte başardık. Nüfusun yüzde 65'ine ekonominin yüzde 80'ine hizmet etme yükümlülüğümüz var. Bu tarihi sorumluluğun yükünü nasıl taşıyacağımızı, bize oy veren hiç kimseyi nasıl pişman etmeyeceğimizi, partimizi nasıl iktidar yapacağımızı konuşmaya, çalışmaya başlıyoruz.

- CHP, bir çağrıda bulundu. Partilerle ittifak yapamadık... CHP kimsenin tapulu malı değildir. Bu parti baba ocağıdır. Baba evinin tapusu ne bende ne de benden önceki genel başkanlarda. Baba evinin tapusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ündür...   

"BİRİNCİ PARTİ OLMANIN SORUMLULUĞUYLA..."   

Baba evine gelenlerin hiçbirini pişman etmeyeceğiz. Birinci parti olmanın sorumluluğuyla hakkı yenen kim varsa arkasında yanında değil önlerinde yürüyeceğiz. Esnafın, emeklinin sesi olmaya devam edeceğiz. 

- 27 Şubat'ta demiştim ki 'Şimdi kalkın gidin, bu seçimi alın'. Şimdi diyorum ki kalkın onlara halkın partisinin nasıl halkçı bir parti olduğunu göstermeye gidin, kalkın ve Türkiye'yi kucaklayın. Biz Türkiye'nin partisiyiz, yolunuz açık olsun. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.