BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

AKP’li vekilin Monaco Yat Kulübü’nde yediği ıstakozun fiyatı ortaya çıktı

AKP İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın, Monaco Yat Kulübü’nde yediği ıstakoz yemeğini Instagram’dan paylaşmasına büyük tepki gelmişti. Bursalı’nın yediği “Homard à la Nage... (Suda haşlanmış ıstakoz) menüsünün fiyatı ortaya çıktı. 

15 Nisan 2024 01:00
AKP’li vekilin Monaco Yat Kulübü’nde yediği ıstakozun fiyatı ortaya çıktı

Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı seçim yenilgisinin ardından soluğu Monaco’da aldı.

Bursalı, ailesi ve yeğenleriyle tatil için gittiğini söylediği Monaco’da “Homard à la Nage” isimli suda haşlanmış ıstakoz yemeği yedi.

Yediği yemeği Instagram hesabından paylaşan AKP’li vekile başta kendi partisi olmak üzere kamuoyundan büyük tepki geldi.

FRANSA’NIN EN PAHALI YERİ

Bursalı’nın Fransa’nın en pahalı ve kumarhaneleriyle meşhur bölgesinde bulunan Monaco Yat Kulübü’nde yediği ıstakozun fiyatı da dikkat çekti.

3 BİN 400 EURO FİYATI

Fransızcada “Homard à la Nage” olarak geçen suda haşlanmış ıstakoz yemeğinin fiyatının 3 bin 400 Euro olduğu öğrenildi.

Bu fiyat sadece yemeğe ait… İçecek ve tatlılar menüye dahil değil.

“Homard à la Nage” yemeği sütlü patates yatağında, mevsim salata yansımalarıyla, bir dilim limon ve Rose şarap eşiliğinde servis ediliyor.

YENGEÇ MENÜSÜNDE NELER VAR?

Aynı restoranda bulunan örnek iki yengeç menüsü şöyle:

Başlangıç:

- Yengeç Salatası: Taze yengeç eti, roka, cherry domatesler, avokado dilimleri ve limonlu sos ile servis edilir.

Ana Yemek:

- Yengeç Kekleri: Taze yengeç eti, mayonez, ekmek kırıntıları ve baharatlarla hazırlanmış, kızartılmış yengeç kekleri. Yanında çıtır yeşillikler ve sos eşliğinde sunulur.

Tatlı:

- Yengeçli Cheesecake: Yengeç kıyılmış ve cheesecake karışımına eklenerek hazırlanmış, lezzetli bir tatlı. Üzerinde çilek sosuyla servis edilir.

Başlangıç:

- Yengeç Çorbası: Taze yengeç eti, sebzeler ve baharatlarla hazırlanmış nefis bir çorba. Yanında sıcak ekmek dilimleri ile servis edilir.

Ana Yemek:

- İstiridye Soslu Yengeç: Taze yengeç eti, beyaz şarap, tereyağı, sarımsak ve baharatlarla hazırlanmış nefis bir sos ile marine edilir. Yanında taze dilimlenmiş limon ve garnitürlerle servis edilir.

Tatlı:

- Yengeç Kuyruğu Şekerleme: Yengeç şeklinde hazırlanmış, vanilyalı ve çikolatalı lezzetli bir şekerleme. Üzerinde ince bir şeker tabakası ve renkli şekerlerle süslenmiştir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cem uzan 2024-04-16 15:34:34

Fransa cumhurbaskani bile o yemegi yiyemez fakir ülke fransa acliktan ölüyor istakoz türk milletvekillerine pardon akp milletvekilleri icin özeldir