BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Seçim bitti, zam bombardımanı başlıyor!

Seçimlerin sona ermesiyle birlikte iktidarın, özellikle KDV ve ÖTV gibi vergi artışlarına yönelebileceği, dolar ve euroyu baskılama çabasının da bırakılacağı belirtiliyor. 

02 Nisan 2024 09:41
Seçim bitti, zam bombardımanı başlıyor!

Ekonomik krizin ardından yerel seçimlerde ciddi bir darbe alan iktidar, bütçeye ek kaynak sağlamak için ekonomide bir süredir konuşulan adımları atmaya hazırlanıyor.

Ancak bu adımların vatandaşa acı bir reçete olarak yansıyabileceği ifade ediliyor.

Gündemdeki önlemler arasında kredi kartı harcamalarına sınırlama getirilmesi, Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının artırılması, Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) yeni ürünlerin eklenmesi, gayrimenkul ve kiralara yönelik düzenlemeler, yerel yönetimlerin faaliyetlerini kısıtlayacak ek önlemler, Sosyal Güvenlik Kurumu giderlerinin azaltılması için önlemler ve kripto paralara yönelik düzenlemeler bulunuyor.

Ayrıca, çalışma hayatını doğrudan etkileyecek düzenlemelere yönelik hazırlıklar da kulislerde konuşuluyor.

Emlak Vergisi'nin belediyelere ödenmesi nedeniyle, iktidarın son seçim sonuçlarından sonra Emlak Vergisi'nde bir artışa gitmesinin muhtemel olmadığı belirtiliyor.

Bunun yerine, Değerli Konut Vergisi gibi doğrudan bütçeye kaynak sağlayacak yeni vergi yöntemlerinin gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getiren yüzde 25 kira sınırlamasının değiştirilmesi için ise yasal sürenin beklenmesi gerektiği belirtiliyor.

Vergi konusunda özellikle kayıt dışılığın azaltılmasına yönelik önlemlerin reform adı altında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) geleceği ifade ediliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.