BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bilgin’den Büyükakın’ın o sözlerine cevap

Yerel seçimlere günler kala Kocaeli’de  siyasetin nabzı yükselirken, adaylar arasındaki yarış da kızışıyor.  

27 Mart 2024 09:38
Bilgin’den Büyükakın’ın o sözlerine cevap

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Atasoy Bilgin’in AKP’li aday Tahir Büyükakın’a yönelttiği sert eleştiriler ve alternatif proje ve çözümler ortaya koyan söylemleri  karşısında rahatsız olan Büyükakın, basınla bir arada olduğu bir toplantıda Bilgin’i hedef alarak  onun Belediye Başkan adayı gibi çalışmadığını aslında İl başkanı olmak istediğini  iddia etti.

ÖZGÜVEN KAYBI YAŞIYOR..

Büyükakın’ın “Büyükşehir belediye başkan adayları esasen il başkan adayı olarak çalışıyor aslında. Büyükşehir belediye başkanlığı iddiasında değil, İl başkanlığı hesabında çalışan aday hüviyetinde. Bunu kabul etmeyecektir kendisine sorulduğunda. Seçimden sonra il başkan adayı olmak için çalışıyor.”  Sözlerine karşılık  CHP Büyükşehir Adayı Bilgin’den yanıt  gecikmedi:

TAHIR BEY’I KAYBETME KORKUSU SARDI

Atasoy Bilgin,  Büyükakın’ın bu demecine  uzun bir  basın açıklamasıyla yanıt vererek onu bir kez daha sert biçimde eleştirdi. Bilgin’in ‘’Sayın Büyükakın’ı belli ki rahatsız etmişiz. O da hakkımda ‘il başkanı olmak istiyor’ diye dedikodu çıkarmak istemiş. Sn. Büyükakın’ın bu telaşını, endişesini anlıyorum ve doğrusu bunu bekliyordum. Sayın Büyükakın, ne yapmaya çalıştığınız malum. Ama ben size çıtlatayım, yanlış strateji. Çünkü sizi çok özgüvensiz gösteriyor. 

Projelerini, şehrimizin 20 yıllık başarısızlık dönemini konuşmaktan kaçan, hiçbir soruya cevap vermeyen Büyükakın’a ne oldu da bu telaşla böyle bir “konuyu” ortaya attı. Kaybetme korkusu dağları aştı galiba.

Merakınızı gidereyim, benim gözümü diktiğim yeri her yerde yüksek sesle söylüyorum. Sizin makamınız! Sizi telaşlandıran da bu olsa gerek.’’ İfadeleriyle başlayan basın açıklamasının tam metni ise şöyle :

‘’Sayın Büyükakın’ı belli ki rahatsız etmişiz. O da hakkımda “il başkanı olmak istiyor” diye dedikodu çıkarmak istemiş. Sn. Büyükakın’ın bu telaşını, endişesini anlıyorum ve doğrusu bunu bekliyordum.

Sayın Büyükakın, ne yapmaya çalıştığınız malum. Ama ben size çıtlatayım, yanlış strateji. Çünkü sizi çok özgüvensiz gösteriyor. 

Projelerini, şehrimizin 20 yıllık başarısızlık dönemini konuşmaktan kaçan, hiçbir soruya cevap vermeyen Büyükakın’a ne oldu da bu telaşla böyle bir “konuyu” ortaya attı. Kaybetme korkusu dağları aştı galiba.

GÖZÜMÜ DİKTİĞİM YER  SİZİN MAKAMINIZ TAHİR BEY ..

Merakınızı gidereyim, benim gözümü diktiğim yeri her yerde yüksek sesle söylüyorum. Sizin makamınız! Sizi telaşlandıran da bu olsa gerek.

İşgal ettiğiniz makamı “Tek Adam”ın iki dudağından alıp; gerçek sahibine, her görüşten hemşehrilerime vermek, halkla birlikte adil, eşitlikçi ve dayanışmacı bir belediye yapmaktır tek niyetim. 

Atacak barutunuz kalmayınca çamur atmak size yakıştı mı? Sn. Büyükakın, artık “büyüklerinizi” örnek almaktan vazgeçin. Bu tarz hiç işe yaramadı, görmüyor musunuz? Mübarek Ramazan günü neden böyle şeylerden imtina etmiyorsunuz?

EMANET BAŞKANLIĞINIZI BİTİRECEĞİZ, AZ KALDI..

Hatırlatmak isterim CHP’nin çok saygın bir İl Başkanı var. Bu seçimin de en yetkili kişisidir İl Başkanımız. Ayrıca partimizin daha birçok kendini bu kente adamış, donanımlı ve vizyon sahibi kadrosu var. Ama belli ki bu kentin liyakatli bir belediye başkanı yok. Bu durumun değişmesine de çok az kaldı. 

Sanırım Sn. Büyükakın kendi partisinin kişilik özelliklerini yok eden, tek elden yönetilen, seçilse bile atanmış muamelesi görülen tarzı gibi zannediyor CHP’de siyaseti. 

Ya da koltuğa oturduğu gün, kendi iradesi dışında Ankara’dan atanan, hala şehirde kimsenin tanımadığı genel sekreter ve kadrolarının kontrolündeki “emanet başkanlığı” gibi…

CHP’de ise genel başkanlık dâhil her kademede yarış ve özgür irade esastır. Parti içi yarış Ak Parti’nin anlayamadığı demokratik bir tavırdır. 

BIRAKIN BUNLARI, TUTAMDIĞINIZ SÖZLERİN, YAPAMADIĞINIZ BELEDİYECİLİĞİN HESABINI VERİN..

Gelin siz bu hikâyelerden çıkıp Kocaeli’nin asıl sorunlarına dönün. Ak Parti belediyeciliğinin memleketi getirdiği yer malum. Milyonlar yoksullaştı, afetlere karşı yalnız bırakıldı, piyasanın insafsız dişlerine atıldı… 

Sayın Büyükakın, bu şehir sizin için bir gurur tablosu olmasa gerektir. Her yere yazdınız ama 20 senede bu şehri “Mutlu Şehir” yapamadınız. 

●    Türkiye’nin nüfusa oranla en fazla geliri olan, en zengin belediyesi iken; en borçlu belediyesi yapmayı nasıl başardınız?

●    Bu kadar büyük bir gelire sahip hazır bir barajı devralmış ve 550 milyon dolara İzgaz’ı satmışken, neden bu borçları ödemediniz de har vurup harman savurdunuz.

●    20 yılda otobüs, deniz ulaşımı, metrobüs, hafif raylı ve metro entegre sistemleriyle ulaşım sorununu çözmediniz, 

●    Büyük bir felaket yaşamış, deprem denince tüyleri diken diken olan bu şehrin insanlarını, yaşadıkları binaları 20 yıldır depreme hazırlamadınız. Deprem güvenli kent için bir çivi bile çakmadınız.

●    Gençler için ne yaptınız? Tek yataklı yurdunuz yok. Yapılan tek bir yurdu da cemaatlere peşkeş çektiniz. Öğrencilere ne burs, ne yemek verdiniz.

●    Kadınların çalışma hayatına katılması gibi bir hedefiniz olmadığı için, tek bir kreş açmadınız. Kadınları eşit birey değil, ikincil rol alanlarında değerlendirmeyi hedef aldınız.

●    Kentin kültür, sanat, müzikle olan bağlarını kestiniz. Tek bir kültür merkezi yapmadınız. Yaptığınız binaların içine kültüre sanata dair hiçbir şey sokmadınız. Nedir sanata bu düşmanlığınız?

●    Sporu tabana yayan, bir hayat biçimi sayan anlayıştan uzak olduğunuz için tek bir tane çok amaçlı spor salonu yapmadınız. Kocaelispor’u müdahalelerinizle getirdiğiniz durum ise ortada.

Türkiye’nin en zengin belediyesi, ülkedeki birçok belediyeden geri kalmış, yoksullaşmış, büyüyen ancak gelişmeyen bir kent görünümündedir. Tüm bunların sorumluluğundan kaçamazsın. “Teleferik yaptım, vizyon bu” diye kendini kurtaramazsın.

Gelin onu da konuşalım.

Teleferik öncelikler arasında kaçıncı sırayı alır bilemem, ancak bildiğim şudur. 20 yıldır Kartepe’yi, koca dağın tamamını bir otele peşkeş çektiniz ve belediye kaynaklarını bu otele harcadınız. Kimin parasını kime harcadınız?

Şimdi yapılan teleferik hangi proje ile entegre edilmiştir? Vatandaşın faydalanacağı pistler yapılmış mıdır, pist var mıdır? Kış sporlarına uygun gündüz tesisleri ve teknik altyapı hazır mıdır? Çevre beldelerimiz kış sporları merkezi olabilecek altyapıya uygun hazırlanmış desteklenmiş midir?

Vizyon, teknik altyapısı gündüz tesisleri ve yaz, kış turizm merkezi olabilecek yatırımları yaparak bölgeyi zenginleştirmektir.  Anlaşılıyor ki hiçbir altyapı ve diğer projeler yapılmadan, alelacele, “seçime faydası olur” diye teleferik açılmış. Amdabelli ki bir plan-proje ortada yok. “Vizyonsuzsunuz” dediğimiz tam da budur. 

Ben Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak halkımıza bir seçenek sunuyorum. Halkçı Belediyecilik anlayışımızla, dayanışmamızla, kentimizi sizin sebep olduğunuz bu durumdan çıkarmayı vadediyorum. 

Kocaeli’mizi; bilimsel, liyakate dayalı, halktan yana çözümlerle hak ettiği çağdaş, zengin ve adil bir kent yapmaya geliyorum. Bütün hemşehrilerimi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.