BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bağımsız İzmit adayı Can’dan seçmenlere son mesaj

Bağımsız İzmit Belediye Başkan Adayı Mustafa Can, kendi tabiri ile seçimlerle ilgili son basın açıklamasını yaptı. 

23 Mart 2024 03:20
Bağımsız İzmit adayı Can’dan seçmenlere son mesaj

Bağımsız İzmit Belediye Başkan Adayı Mustafa Can’ın yazılı açıklamasının içeriği şöyle:

Seçimlere bir hafta kaldı, inşallah halkımız 31 Martta en doğru kararı verecek ve o karara hepimiz saygı duyacağız. İzmit Belediye başkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak aylar öncesinden bir karar verdim ve çalışmalarıma başladım. 

Neydi beni bu kadar kararlı ve motive eden? Hırslı, egolu, yoksa idealist ruhlu biri olmak mı? Tartışılacak birçok huyum olduğu gibi insan olmanın getirdiği zaaf ve handikaplarım tabi ki var.

 Neden o zaman? Doğduğum günden beri bu kente yaşayan, acısı tatlısıyla 63 yılı bu kentte hemhal olan, Kiminin Mustafa ağabeyi, kiminin kardeşi, kiminin kankası. Esnaflık hayatımın yanı sıra Erbakan Hocam ile tanışma sürecim; hayatıma çok farklı anlamlar yükledi.

Mücadeleyi, pes etmemeyi, helalin haramla tartılamayacağını ve ülkeme, milletime takatimin sonuna kadar hizmet etmeyi bunun da sonunda bir hesap günü (Mahşer) olduğu bilinciyle yaşadım. 

Siyasi hayatım yaklaşık 30 yıl bir birikim yaptı. Milli Görüş’çüyüm ve öyle kalacağım. Ülkeme ve İzmit’ime hizmet etmek istiyorum. Bu sebeple yola çıktım. bağımsız adaylığım çok tartışılıyor ve devam edecek anlaşılan. 

Şu bilinmelidir ki; bu bir yerel seçim ve bu nedenle kentin sorunlarını bilen kişiler başkan ve yöneticilerimiz olmalı. Ülkemizde uzun yıllardır yaşanan süreçte,. Siyasi partiler, ideoloji ve tabanlarına sahip çıkamadı.

Seçmene verdiği sözlerin arkasında duramadı. (Halkımız ısrarla destek verdiği halde) Partiler kuruluş gaye ve programlarının dışında teşkilattan aldığı gücü, halktan aldığı oyu farklı ittifak ve birlikteliklerle kullandı.

Ve bunun adına sistem, reel politik, konjonktür dediler. Madem öyle neden siyasi parti kuruyorsunuz kendinize en yakın siyasi partide politika yapın. Bu sebeple halkımızın bu reaksiyonunu gördüm ve bağımsız aday oldum, hatta teşvik edildim. 

Zor olduğunu tabi ki biliyordum ve zor ancak yaklaşık 7aydir halkımızın arasındayım bazılarını en az iki üç sefer ziyaret ettim. Bu kadar iddialı olmam onlardan aldığım pozitif enerji; seçim sonuçları ne olursa olsun İzmit ve Kocaeli ölçeğinde siyasetin içerisinde olacağım,

İlkeli ve omurgalı siyaset yapacağım. Aylar önce söyledim 79.000 oyla seçimi ben kazanacağım Bu seçimlerden önce son basın açıklamam; secim sürecinde yaşanan, stres ve yoğunluktan dolayı sürçülisan ettiysem af ola.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.