BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Ahmet Çalık’la Karamürsellilerin yüzü gülecek

Karamürsel’de Ahmet Çalık rüzgarı esiyor. CHP’nin Karamürsel Belediye Başkan adayı olan Çalık’a olan destek her geçen gün daha da artıyor. Nitekim bu gerçek anketlerde de ortaya çıkıyor. Seçim sahada ve sandıkta kazanılır diye düşünerek çalışmalarına tam gaz devam eden Ahmet Çalık’da dikkat çeken mesajlar verdi.  

03 Mart 2024 19:53
Ahmet Çalık’la Karamürsellilerin yüzü gülecek

CHP Karamürsel Belediye Başkan Adayı Ahmet Çalık’ın, Gerçek Kocaeli'nin köşe yazarlarından Fevzi Küçükçalık’la gerçekleştirdiği sohbette verdiği mesajlardan bazı satır başları şöyle:

ANLAMLI BİR GÜNDE DÜNYAYA GELDİ

24 Kasım1971 tarihinde anlamlı bir gün olan öğretmenler gününde doğmuşum. Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü mezunuyum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Kızım avukat ve 41 yıldır da Karamürsel de yaşıyorum. Ticaret ile uğraşıyorum. Çalıklar mağazasının sahibiyim. 

YÖNETİCİLİK VE BAŞKANLIK YAPTI

Karamürsel de birçok sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik ve başkanlık yaptım. 2014 yılında Karamürsel de encümen üyesi oldum. Grup başkanvekilliği de yaptım. 2019 Belediye Başkanlığı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisinin Başkan adayıydım. 

TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYDUK

Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde Başkan yardımcısı olarak da görev aldım. Bu yerel seçimlerde de Belediye Başkanlığı için tekrar aday oldum ve hep birlikte taşın altına elimizi koyduk. Bize karşı desteğim her geçen gün daha da arttığını anketlerde de görüyoruz. 

SANDIKTAN BİRİNCİ ÇIKMAK

Fakat şu anda önde olmak fazla bir şey ifade etmiyor, önemli olan sandıktan birinci çıkmak. Biz toplumla birlikte bütün Karamürselli vatandaşlarımızla irtibat halinde bir seçim süreci yönetiyoruz. 

ASLA REHAVETE KAPILMADAN

Halkımızdan teveccüh ve ilgi gördüğümüz doğrudur. Ama asla rehavete kapılmadan saha çalışmalarımıza tam gaz devam ediyoruz. Sandıktan da birinci çıkacağımıza inanıyoruz. Aslında şu ana kadar Karamürsel Belediyesi’nin yönetim anlayışı ve ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı Adalet ve Kalkınma Partisinin hiç oy alamaması gerekir.

DEVLET GÜCÜNÜ KULLANMAK DENİR

Ama yine de karşımızda bir iktidar partisi var. Belediye gücü var. Şimdi bizim rakibimiz olan arkadaşlarımız iktidardan, Cumhurbaşkanından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesin den aldıkları güçle hareket ediyorlar. Ve buna devlet gücünü de kullanmak denir.

DAHA ADALETLİ BİR KARAMÜRSEL

Oysa biz kendi imkanlarımızla, örgütümüzün arkadaşlarımızın ve halkımızın desteği ile hareket etmeye çalışıyoruz. Toplumla birlikte hedefe ve başarıya ulaşma mücadelesi veriyoruz. Öncelikle bizim dönemimizde daha adaletli bir Karamürsel göreceğiz. 

HERKESİN ÜRKMEDEN, ÇEKİNMEDEN

Belediye binası herkesin ürkmeden, çekinmeden rahatlıkla gireceği bir yer olacak. Karşılarında her zaman halkın içinde olan bir belediye başkanı görecekler. Ve sıkıntılarını, sorunlarını da bizzat dile getirecekler. Daha da önemlisi kapısında muhafız gibi özel kalem müdürleri ve elamanların olmadığı bir belediye de görecekler. Ahmet Çalık belediye başkanı olduğu zaman insanlar rahatlayacaklar ve herkesin yüzü gülmeye başlayacak. 

MİLLET BUNALMIŞ VAZİYETTE

Başta esnaflar olmak üzere vatandaşlarımızın ekonomik koşullar, hayat pahalılığı nedeniyle çok sıkıntılı olduklarını fark ediyoruz. Millet bunalmış vaziyette. Bu hayat pahalılığının memnuniyetsizlik ve hoşnutsuzluğun sandıkta vatandaşın iktidara ders niteliğinde kendisini göstereceğine de inanıyorum.

MECBUREN GÖLCÜK’E GİDİYORLAR 

Karamürsel bugünkü yönetimler sonucu özellikle 20 yıllık süre zarfında devamlı kaybeden bir ilçe oldu. Bizim askerlik şubemiz vardı, Türk Telekomu’muz, Tüketici Hakları Derneğimiz, Denizbank vardı. Şu anda yok ve vatandaşlarımız bu kuruluşlarda işlemlerini yapmak için Gölcük’e gidiyorlar. 

BÜTÜN KAZANIMLARI GERİ ALACAĞIZ

Karamürsel de pek çok kuruluş vardı. Başka yerlere gittiler. Bu koşullarda haliyle Karamürsel kaybeden bir ilçe konumuna düştü, vatandaşlarımızda da bir kaygı ve karamsarlık mevcut. Belediye Başkanı olduğum zaman bütün bu kazanımları geri alacağız. Karamürsel gelen bir vatandaş aradığı her şeyi bulabilecek. 

KARAMÜRSEL FETHEDEN MÜRSEL ALP 'İN MEMLEKETİ

Hükümet binasının yıkılması ve birimlerinin çok değişik yerlere taşınması da bir memnuniyetsizlik yarattı. Onun için Karamürsel’e adı kara bahtı kara diyorlar. Oysa Karamürsel’in karalığı Mürsel Alp’den gelir. Cesaretinden gelir. Karamürsel’de umutsuz olmaya gerek yok Karamürsel fetheden Mürsel Alp 'in memleketi bembeyaz ve pırıl pırıldır. 

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Karamürsel ile ilgili pek çok projelerimiz var. Öncelikle Karamürsel ve köylerine bütün hizmetleri mükemmel bir şekilde vereceğiz. Karamürsel’i bir turizm cenneti haline getireceğiz. Eğitim kenti yapacağız Spor merkezi haline getireceğiz. Karamürsel ve köylerdeki tesislerle birlikte bir cazibe merkezi olacak. 

ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR İLÇE HALİNE GELECEK

Çevremizde birçok sanayi tesisleri olduğu için sanayinin gelmesi mümkün değil. Sanata ve sanatçılara önem vereceğiz Karamürsel bir cazibe merkezi haline gelecek ve herkes gelip görmek isteyecek. Karamürsel Türkiye de örnek gösterilen bir ilçe haline gelecek.

İŞİMİZ GÜCÜMÜZ KARAMÜRSEL

Şu an işimiz gücümüz Karamürsel oldu. Zaten öyleydi. Karamürsel ve köylerinde programlarımıza devam ediyoruz. Programlarımız çok yoğun geçiyor. Sabah 6 da başlıyoruz, işe giden servis bekleyen emekçi kardeşlerimizle buluşuyoruz. Kahvaltı programlarına katılıyoruz. Sabah 6-9 arası başlayan programımız gece 11-12 ye kadar sürüyor.


ÜLKE GÜNDEMİNİ VE DIŞ GÜNDEMİ

Bu durumdan dolayı eve geldiğimiz zaman yorgun olduğumuz için bir önce istirahate çekilme ve dinlenme arzusu ağır geliyor. Onun için ülke gündemini ve dış gündemini tam olarak takip ettiğimi söylersem doğru olmaz. Daha önce tam anlamıyla takip eden biri olarak seçimlerden sonra tam anlamıyla takip etmeye devam edeceğim. 

KARAMÜRSEL SPORU DESTEKLİYORUM 

Özellikle milli takımı seviyor ve destekliyorum. Çünkü o bütün Türkiye’nin takımı ve kendilerinden toplum olarak bu sene haziran temmuz aylarında Almanya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda başarılar bekliyoruz. Bu arada renkleri sarı lacivert olan Karamürsel sporu destekliyorum. 

UZAK DOĞU SPORLARINDAN JUDO İLE İLGİLENDİM

Bir aralar profesyonel 3. Lig’de oynamışlardı. Mavi-Lacivert ve kahverengi favori renklerim. Müzik olarak Türk halk müziğini seviyorum. Repertuarım çok iyidir. Bağlama çalmayı seviyorum. Evim de bağlamam mevcut. Bunun yanında spor olarak 1987-1991 yılları arasında Karamürsel idman yurdunda uzak doğu sporlarından judo ile ilgilendim..

MAVİ KUŞAĞA KADAR GELDİM

Mavi kuşağa kadar geldim. Askerlik nedeniyle bırakmak zorunda kaldım savunma sporu olarak judoyu çok severim. Askerliğimi Güneydoğu Anadolu bölgesinde komando olarak başarılı bir şekilde yerine getirdim... 

KENDİ GÜCÜMÜZLE ÖRGÜTÜMÜZÜN VERDİĞİ DESTEKLE

Seçimlerin adil ve eşit şartlarda yapılması gerekir. Aksi halde adil ve eşit olmayan şartlarda yapılan seçimlerde gerçek sonuçlar elde etmek mümkün değildir. Şimdi biz gerçekten zor şartlarda mücadele veriyoruz. Bizim mücadelemiz kendi gücümüzle örgütümüzün verdiği destekle arkadaşlarımızın ve halkımızın verdiği destekle yürütülüyor. 

BELEDİYENİN BÜTÜN PERSONELİ ÇALIŞTIRILIYOR

Oysa mevcut olan rakibimiz devlet gücüyle, belediye ekonomisiyle, belediye personeliyle hareket ediyor. Örneğin Adalet ve Kalkınma Partisinin fotoğrafçısı, kameramanı, drone belediyenin. Belediyenin bütün personeli çalıştırılıyor.

HALKIMIZIN DUA YERİNE BEDDUA ETMESİ LAZIM

Örneğin 14 Şubat Sevgililer Günü’nde bizim arkadaşlarımız karanfil dağıtılırken zabıtanın birine sivil elbise giydirilmiş karanfil dağıttırıyorlardı. Bunları gözlerimizle gördük. Bütün bunlar seçim yatırımlarıydı. Dua bekleriz dua isteriz diyorlar. Belediyenin bütün imkanlarını kullanan Beytülmal’dan da elini çekmeyen yetim ve kul hakkı yiyen bu kişilere halkımızın dua yerine beddua etmesi lazım. 

TAM BİR BECERİKSİZLİK, İŞ BİLMEZLİK HALİDİR

Genel olarak bu arkadaşlarımızın propaganda çalışmalarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile aynı partiden olmazsa hizmet alamayız gibi yanlış bir zihniyetleri var. Bu anlayış tam bir beceriksizlik, iş bilmezlik halidir. Bu durumda bütün alt belediye başkanları Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ile aynı partiden olması gerekiyorsa o zaman Büyükşehir Belediye Başkanı hangi partiden olursa olsun diğer belediyelere memur atasın ve o belediyeleri de o yönetsin.

TEHDİT VE ŞANTAJ YAPIYORLAR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin de 11 büyükşehir belediyesi mevcut. Hiçbir belediye başkanımız çıkıp bize oy vermezseniz size hizmet vermeyiz demiyor. Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye’nin her yerinde tehdit ve şantaj yapıyor. Göz korkutma çabası içindeler.

TAHİR BÜYÜKAKIN’IN ETEĞİNE YAPIŞAN

Bütün bu tehdit ve şantajlardan korkmuyoruz. göz boyama çalışmalarına kanmıyoruz. Tahir Büyükakın’ın eteğine yapışan bu arkadaşlar ondan güç ve destekle bizimle mücadele etmeye çalışıyorlar. Bıraksınlar bu işleri ve kendilerini ortaya koysunlar. Kendilerini ifade etsinler becerilerini ortaya döksünler, lakin bunlarda beceri, yetenek, cesaret ve çalışkanlık gibi özellikler de yok.

ÇOK DEĞERLİ HALKIMIZ BUNLARI GÖRÜYOR

Başkalarından aldıkları cesaretle ve güçle hareket ediyorlar. Seçimi kazanacaklarını da zannediyorlar. Çok değerli halkımız bunları görüyor, değerlendiriyor ve 31 Mart’ı bekliyorlar. Aynı gün sandık başında gereken cevabı vereceklerine de inanıyorum..

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.