BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

EMEP Büyükşehir Adayı Erkan emekçilerle buluştu

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arzu Erkan; Gebze, Darıca ve Çayırova'da emekçilerle buluştu.  

29 Şubat 2024 10:11
EMEP Büyükşehir Adayı Erkan emekçilerle buluştu

EMEP Kocaeli Belediye Başkan Adayı Arzu Erkan, Gebze, Darıca ve Çayırova'da ziyaretlerde bulundu. Fabrika önlerinde, servis duraklarında işçilerle buluşan Erkan, mahallelerde emekçilerin evine konuk oldu. Yöre derneklerini de ziyaret eden Erkan, yerel yönetim anlayışını anlattı. 

Darıca Mardinliler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde yurttaşlarla bir araya gelen Erkan, "Yerel yönetimler çok dilliliği, çok kültürlülüğü teşvik etmelidir. Yerel yönetimlerin demokratikleşmesinin tek bir koşulu var, birlikte mücadele etmemiz. Bunların hepsi bir mücadele konusu. Biz bu taleplerimizin gerçekleşmesi için mücadele etmekten geri adım atmayacağız" dedi. EMEP Darıca İlçe Başkanı Orhan Kaya ise, "Halkların kardeşliği için birlikte mücadele etmekten başka çaremiz yok. Yerelde de anadilin önemli çok kıymetli, bir talebimizden biri de bu olacaktır" diye konuştu. 

Çayırova'da bir emekçi ailenin evine konuk olan Erkan, "Bu kentte gerçekten emekçilere hizmet edilmesi için, onların ihtiyaçları doğrultusunda karar alınması için hepinizden destek bekliyoruz. Belediye yönetiminin sizlerle birlikte karar aldığı, sizin kendi ihtiyaçlarınızı belirleyebildiğiniz bir yerel yönetim anlayışı için yola çıktık" dedi. 

"DEMOKRATİK VE EMEKTEN YANA BİR YEREL YÖNETİM"

Gebze'de emekçi mahallelerde yurttaşlarla yan yana gelen Erkan'a EMEP Gebze Belediye Başkan Adayı Sinan Karataş ve EMEP Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar da eşlik etti. Burada konuşan Erkan, "Bu kenti yönetenler emekçilerin çıkarlarını gözeterek kararlar almalı. Bunun tek bir yolu var, o da sizlerin doğrudan yönetime katılabildiği bir mekanizma, yani Halk Meclisleri. Karar alan siz, uygulayan siz, denetleyen siz olacaksınız. Demokratik, emekten yana bir yerel yönetim için desteklerinizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

"DEPREM DİRENÇLİ KENTLER OLUŞTURACAĞIZ"

Burada konuşan EMEP Gebze Belediye Başkan Adayı Sinan Karataş, deprem gerçeğine vurgu yaptı. Kentlerin deprem dirençli hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Karataş, "Büyük bir İstanbul depremi bekleniyor, hemen yanı başımız. Biz de depremi yaşamış bir kent olarak yeni depremlere ne kadar hazırız? Belediyelere kentleri deprem dirençli hale getirmesi gereken kurumlarken bunu ne kadar gerçekleştiriyorlar tartışma konusu. Bizim yönetimimizde kentlerimiz deprem dirençli hale getirilecek, toplanma alanları olması gerektiği gibi düzenlenecek" dedi. 

"YOLUN SONUNDA KAZANAN EMEKÇİLER OLSUN"

Fabrika önlerinde ve servis duraklarında işçilerle buluşan Erkan, emekçilere yerel yönetim anlayışlarını aktardı. Erkan'ın belediye başkan adayı olduğunu öğrenen kimi işçiler ise şaşkınlığını gizleyemedi. "Belediye başkan adayının sabahın bu saatinde bize günaydın demesi çok hoşuma gitti" diyen bir işçi, "Bizler emeğimizle geçinmeye çalışıyoruz. Emeğimizin daha görünür olduğu bir anlayışın kurulması için bizler de mücadele etmeliyiz" dedi. Bir ev ziyaretinde konuşan bir işçi ise, "Bizler sokağı bırakmamalıyız, mücadele etmeliyiz. Çünkü mücadele etmekten başka çaremiz yok. Sizlerin bu adaylığı da bir mücadele biçimi, umarım yolun sonunda kazanan emekçiler olur" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.