BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Büyükşehir adayı Can seçilirse maaş almayacak

Bağımsız Türkiye Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muharrem Can, seçilirse maaş almayacak. Maaşını yoksul çocuklara ve geçim zorluğu çeken yaşlılara bağışlayacak. 

24 Şubat 2024 13:04
Büyükşehir adayı Can seçilirse maaş almayacak

Bağımsız Türkiye Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muharrem Can’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

İHALELER HEP BELLİ İSİMLERE 

Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli'de de ihalelerin belli insanlar üzerinden yapılması yeni bir rant grubunun ortaya çıkmasına neden oldu. Rantın devamlılığı esastır diye düşünen müteahhitlerden gelen paralarda her seçimde yoksullaşan halka bir bakıma rüşvet olarak aktarılıyor. Ortada adil bölüşüm, hakça paylaşımdan eser yok. 

VATANDAŞ ARTIK AKP’Yİ SAVUNMUYOR

Ve bu gidiş, gidiş değildir. İktidara ders verme adına 31 Mart seçimleri de büyük bir fırsattır. Bir önceki seçimlerde AKP’nin eleştirilmesinden bile rahatsız olanlar artık seslerini çıkarmıyorlar. Neden? Hayat pahalılığı nedeniyle herkes çok zor durumda da o yüzden.

MİLLET BAHÇESİ YAPMAKLA ÖVÜNMEK

Millet Bahçesi yapmakla övünüyorlar, millet acıktığında o bahçelerde ot mu, çiçek mi yiyecek? İşsizliğin, yoksulluğun çığ gibi arttığı dönemde bahçe yapmakla övünmelerini hayretle karşılıyorum.

GENÇLER EVLİLİK HAYALİ BİLE KURAMIYOR

Vatandaş ev kirasını, hatta faturalarını bile ödeyemez hale geldi. Gençler hayat pahalılığı nedeniyle evlilik hayali bile kuramıyor. Hayali olmayanın da geleceği olmaz. Esnaflar da çok zor durumdalar, kira giderleri çok arttı ve satışları da düştü.

TARIMI, HAYVANCILIĞI AYAĞA KALDIRMAK

Tarımın, hayvancılığın ayağa kaldırılması için belediyelerde proje üretebilir. Bizim bu konuda hazırlıklarımız var. 22 yıllık siyasi hayatımda da bir kere bile devlet kaynaklarından istifade etmeden partimde yıllarca ilçe başkanlığı ve il başkanlığı yaptım. 

SEÇİLİRSEM MAAŞ ALMAYACAĞIM

Partimizde yıllardır tüm masrafları da kendi cebimizden karşılıyoruz. Seçilirsem belediye başkanlığı maaşını almayı da düşünmüyorum. O maaşın tamamını yeni doğan gariban ailelerin çocuklarına, yoksullara ve yaşlılara bağışlayacağım.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS

Yine bir hayvan sever olarak hayvanları koruma, onları sağlıklı ortamlarda yaşatma gibi planlarımızda var. Üniversiteli öğrencilere burs vermeyi de tasarlıyoruz. Vatandaşlarımızın mutluluğu bizimde mutluluğumuzdur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.