BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Erdoğan, halkı bağımsız adaylardan soğutmak için bile hamle yapıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne yazılı olarak konulan her konuşma metinlerinde halk üzerindeki etkisi uzun uzun düşünülüp ince ince hesaplanmış mesajlar var. Mesela Ordu’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada “Ne diyor 'Ben seçimi kazanacağım, ondan sonra AK Parti'ye geçeceğim.' Bizim onlarla işimiz yok.” ifadelerini kullandı. Bu sözlerle dışa vurulan hamlenin anlamı; AKP’den kopan ve bağımsız aday olanlara halkın oy vermek için yönelmelerini engellemekten ibarettir. 

17 Şubat 2024 22:41
Erdoğan, halkı bağımsız adaylardan soğutmak için bile hamle yapıyor!

Ordu’ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan burada vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlara seslenen Erdoğan, “Siyasetin namusu var. Evvela adayı olduğun partiye sadakat göstermen gerekir. Eli işte gözü oynaşta olanlardan ne partilerine ne de şehirlerine hayır gelir. Sadece partimizle, ittifakımızla yol yürüyenlerden mesulüz. Ne diyor 'Ben seçimi kazanacağım, ondan sonra AK Parti'ye geçeceğim.' Bizim onlarla işimiz yok.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın o sözlerle amacı da şu; AK Partinin ilçe belediyelerinde aday yapmadığı isimler, ittifak partilerine yöneldiler. Aday yapılmayanlar özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek veren partilerle temas kuruyorlar.

Cumhur İttifakına destek veren partilerden veya bağımsız olarak seçime girmeyi planlayan kişilerin propaganda çalışmalarında ‘Gerçek aday biziz’ söylemiyle hareket ederek oy istedikleri de biliniyor.

Bir bakıma bu yöntemle çalışma yapan adaylar seçmene “Aslında AKP’nin adayı biziz, seçilince AKP’ye geçeceğiz mesajı veriyorlar. Tayyip Erdoğan’da önlem alıyor, halkı bağımsız adaylar ile muhalefetten soğutmak için konuşma metinlerinde hakaret içeren sözlere bile yer veriliyor. Durum bundan ibarettir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.