BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Muhtar adayı Hasan Atik mahallelilerle kahvaltıda buluştu

Darıca Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtar Adayı Hasan Atik, mahallelilerle kahvaltıda buluştu: "Anlayışımız dört duvar arasında bir muhtarlık değil"  

11 Şubat 2024 19:41
Muhtar adayı Hasan Atik mahallelilerle kahvaltıda buluştu

Darıca Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan Konak Kafe'de mahalleliyle bir araya gelen Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtar Adayı Hasan Atik, mahalleyi halk ile birlikte yöneteceklerini söyledi. Mahallenin sorunlarından ve çözüm önerilerinden bahseden Atik, "Biz dört duvar arasında bir muhtarlık değil, her gününü sokakta geçiren, halkla birlikte yan yana olan, sorunların çözümünü birlikte üreten bir muhtarlık anlayışıyla göreve talip olduk" dedi. 

"KREŞ CİDDİ BİR SORUN"

Mahallede kreş sorununun varlığından söz eden Atik, "Mahallemiz yoksulluğun had safhad olduğu yerlerden, bir işçi mahallesi. İşçilerin çocuklarını bırakabileceği bir kreş yok. Yerel yönetimlerin de buna dair bir planlaması yok. Bu ciddi bir sorun. Mahallemizde işçi ailelerin çocuklarını bırakabileceği bir kreşin inşa edilmesi gerekiyor. Bugüne kadar seçilen muhtarlar bu sorunları yerel yönetimlere taşıdılar mı, bu bir soru işareti" dedi. 

"TOPLANMA ALANLARI YETERSİZ"

Deprem gerçeğine değinen Atik, "Diğer bir sorun ise deprem. Bölgemiz deprem bölgesi ama burada var olan toplanma alanları sadece parklardan ibaret. Parklarda yeterli alt yapı yok. Toplanma alanı içerisinde tuvaletlerden duş alanlarına kadar, hijyen maddelerinin depolanmasından çamaşırhanelere kadar bir bütün olarak dizayn edilmeli bu alanlar. Bunların hiçbiri yok, yerel yönetimler de bu ihtiyaçları görmezden gelmektedir" diye konuştu. 

"1 ÖĞÜN ÜCRETSİZ YEMEK HER ÖĞRENCİNİN HAKKI"

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinin başlattığı "Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek" kampanyasına değinen Atik, "Geçen yıldan bu yan çokça gündemde olan '1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek' kampanyası her aile için elzemdir. Bulunduğumuz bölgedeki belediyelerin bütçeleri buna uygun. Her öğrenciye 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemeği rahatlıkla sağlayabilirler. Onların her 5 yılda bir kaldırım değiştirmekten başka dertleri olmadığı için böyle bir şey gündemlerinde yok" dedi.

"MAHALLEMİZ KAZANACAK, HALKIMIZ KAZANACAK"

"Mahallemizin bir kısmı denizi görüyor ama buralarda insanlarımızın oturabileceği, kullanışlı park alanları yok. Neden? Oralarda ciddi rant var, halk için kullanılabilir bir alana çevirmelerinin önünde engel var. Onlar için oraları satmak daha önemli" diyen Atik, "Biz seçildiğimizde Mahalle Meclislerimiz ile birlikte bütün bu sorunları konuşarak, tartışarak, yerel yönetimleri de zorlayarak sorunlarımızın çözümü için adım atılmasını sağlayacağız. Biz Mahalle Meclisimiz ve azalarımızla birlikte bu sorunları gündeme getirecek, belediyelere ileteceğiz. Biz dört duvar arasında bir muhtarlık değil, her gününü sokakta geçiren, halkla birlikte yan yana olan, sorunların çözümünü birlikte üreten bir muhtarlık anlayışıyla göreve talip olduk. Bunun olabilmesi için de halkımızın vereceği destek çok önemli. Biz kazanacağız, mahallemiz kazanacak, halkımız kazanacak" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.