BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

En utanç verici şantaj, yazıklar olsun

Özgür Özel, İmamoğlu ve Savaş Hatay'da Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi temel atma törenine katıldı. Erdoğan'ın Hatay ile ilgili sözlerine tepki gösteren Özel "Dünya siyasi tarihinin en utanç verici şantajını milletimizin yüreğine havale ediyorum, yazıklar olsun" dedi. 

06 Şubat 2024 14:31
En utanç verici şantaj, yazıklar olsun

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde KİPTAŞ tarafından yeniden inşa edilecek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Özel, İBB'nin deprem sonrası şehirdeki çalışmalarını anlattı.

Savaş "24 bine yakın insanımız sadece Hatay’da ya o sabah ya da gecikmeler nedeniyle ilerleyen günlerde hayatını kaybetti. İlk 3 gün gerçekten yalnızdık. 3. günden sonra gelenler oldu ama buraya en çok sahip çıkan İBB ve İBB çalışanları oldu. Hatay’ın her noktasında bize destek oldular" diye konuştu.

İmamoğlu da "Gerçekten unutulduklarını ve devleti yanında görmediklerini hissedenler var. Buna kulak tıkamak, başka yorum yapmak hiçbir kamu yöneticisine, kimseye yakışmaz. Biz sorgulaması gereken o koltuklarda oturanlarız. 6 Şubat’tan en fazla ders çıkarması gerek biz bu ülkenin siyasetçileri, yöneticileriyiz" dedi.

"DARBE PARANOYASINA KAPILDILAR"

Özgür Özel de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay ile ilgili çok tartışılan sözlerine değindi. Özel, Erdoğan'ın 'Hatay mahzun kaldı' ifadeleri hakkında "Dünya siyasi tarihinin en utanç verici şantajını milletimizin yüreğine havale ediyorum, yazıklar olsun" dedi. Özel, şunları söyledi:

- Depreme hazırlık yapmamak için ne sürede ne de kaynak olarak sorunları vardı. Ama gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklediler. Kaynakları depreme dayanıklı şehirler yerine başka yerlere harcadılar. En zinde ve kolay şekilde müdahale edebilecek TSK’yı kışladan çıkarmadılar. Orduyu çıkarması kolay, içeri sokması zor diyerek darbe paronoyasına kapıldılar.

"100 KİŞİDEN 95'İ EVSİZ"

- Bugün itibariyle bir yıl bitti. Toplam konut ihtiyacının yüzde 7’si teslim edildi. Yani 100 depremzededen 95’i evsiz. Görünen o ki yıllara sari bir sorun olarak devam edecek. Ne Erdoğan ne de 6 Şubat Kent ve Çevre Bakanı Murat Kurum bu deprem sorunu ile uğraşmadı. Oysa daha önce yazılan raporlarda Antakya’da, Defne’de ve Kırıkhan’da 25 mahallenin doğrudan fay hattı üzerinden geçtiği yazıyordu. Ama onlar imar affı çıkarmayı tercih ettiler. 

- Sağlık sorunları devam ediyor. Kayıp çocuklar var. Kayıp depremzedeler var. Bir yandan da Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’da yaptığı kralın çırılçıplak karşımıza çıktığı görüntü var. Hataylıların gözününün içine bakarak 'Bana oy vermediğiniz için size hizmet getirmedim' dedi. Dünya siyasi tarihinin en utanç verici şantajını milletimizin yüreğine havale ediyorum, yazıklar olsun.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin yıktığı Hatay’daki aday tanıtım toplantısında "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı" demişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.