BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kocaeli’de iki önemli isim İYİ Parti’den istifa etti

Genel seçimlerde İYİ Parti’den 4. sıra Kocaeli Milletvekili adayı olan Uz. Dr. Abdulkadir Erbağcı ile İYİ Parti’nin eski yöneticilerinden Hakan Tamer istifa ettiklerini açıkladılar. 

11 Ocak 2024 06:20
Kocaeli’de iki önemli isim İYİ Parti’den istifa etti

İYİ Parti’de kan kaybı sürüyor. Kocaeli’de de iki önemli isim istifa etti.

Genel seçimlerde İYİ Parti’den 4. sıra milletvekili adayı olan Uzm. Dr. Abdulkadir Erbağcı’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın içeriği şöyle:

Kamuoyuna

Öncelikle güzel vatanıma hizmet etmek ve vatandaşlarımıza da bu hizmeti ulaştırmak için siyasette İYİ Parti ile adım attım. İYİ Parti İl Yönetiminde, İl Divanında uzun yıllar bulundum. 

Canla başla, fedakarca çalıştım. Bu süreç boyunca tüm değerlerimle, elimden geldiğince üzerime düşen görevi layığıyla yapmak için çabaladım. 2023 Genel seçimlerinde bu düşünce ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili adayı oldum. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ayarlarına dönmesi, tek adam rejiminin sona ermesi ve tekrar parlamenter sisteme dönmesi için referandum niteliğindeki bu seçimin kaybedilmesi bizlerde büyük bir üzüntüye yol açtı. 

Bu süreçte yapılan hatalar, tercihler ve yapılanlar herkesin malumudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemin ve milletimin çıkarlarına öncelik vererek bütün azmimle çalışmaya devam edeceğim. 

Bu aldığım kararı değerli siz kamuoyuna paylaşmak istiyorum. Milletime hizmet etmek için yola çıktığım ve uzun süre yönetiminde görev aldığım İYİ Parti’den büyük bir üzüntü ile istifa ettiğimi duyurmak istiyorum. 

Bu vesile ile beraber görev yaptığım, birlikte yürüdüğüm; il başkanlarına, ilçe başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine ve teşkilatlarda görev alan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 

Desteğini esirgemeyen vatandaşlarımıza da minnettarım. ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır’ diyen Büyük Önder Atatürk’ün işaret ettiği gibi yeni bir umutla yola çıkıyorum. Saygılarımla… 

İYİ Parti eski yöneticilerinden Hakan Tamer’in açıklamasının içeriği de şöyle:

4 yılı aşkın bir zaman İYİ Parti ailesinin bir ferdi olarak sabır ve gayretle karınca misali partim için sokakta, çarşıda pazarda hiç bir kişiyi eş geçmemecesine gücüm yettiğince gayret ettim, 

Ancak malum masa krizi, kurultay konuşmaları ve sonrasında takip eden partiye puan kaybettiren çıkışlar bizi sokakta konuşamaz hale getirmiştir, 

Delege seçimi ve bilhassa ilçe kongre sürecindeki yaşanan olumsuzluklar ve partiyi toparlamakla alakalı çıkış beklentimiz karşılıksız kalmıştır. 

Dolayısıyla bu akşam itibarıyla İYİ Partiden istifa etmiş bulunmaktayım. Saygılar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.