BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Erdoğan Araplar saygısızlık ettiler demedi, muhalefete saydırdı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle önce katil, sonra kardeşim dediği Suudi Arabistan kralı Selman'a, Atatürk'e ve İstiklal Marşı okunurken yüksek sesle Arap müziği çalmak gibi saygısızlıklarla ilgili tek kelime etmedi. Bunun yerine muhalefete spor siyasete alet ediliyor eleştirisinde bulundu. 

30 Aralık 2023 13:34
Erdoğan Araplar saygısızlık ettiler demedi, muhalefete saydırdı!

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Suudi Arabistan'da oynanacak olan ancak Suudi yönetiminin Atatürk ve Türk bayrağına getirdiği yasağın çıkardığı kriz sonucu iptal edilen Süper Kupa finali hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan sessizliğini bozdu.

Yaşananlardan üzüntü duyduğunu ifade eden Erdoğan, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin, Atatürk tişörtü ve Atatürk'ün sözlerinin yer aldığı pankartla sahaya çıkma isteğinin Suudi yetkililerce kabul edilmemesine herhangi bir eleştiride bulunmadı.

Erdoğan, yaşanan kriz ile ilgili muhalefeti eleştirdi ve "Hangi sebeple olursa olsun sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur." şeklinde konuştu.

Sözlerinin devamında "Dünkü olayın mecrasından çıkarılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz." diyen Erdoğan, "Hele hele müessif bir olay üzerinden milletin inancına dil uzatılmasını hiçbir şekilde mazur göremeyiz." dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

"Daha düne kadar, affınıza sığınarak söylüyorum, 'Siz Atatürk'ün askeri değil itlerisiniz.' diyenlerle el ele, kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin bizim nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur

Dün gece yaşanan hadiselerden duyduğumuz üzüntüyü vurgulamak istiyorum. Türk sporunun başarılarla gündeme gelmesini istiyoruz. Sporun günlük siyasetin mezesi haline getirilmesi ynalıştır. Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz. Gazi Mustafa Kemal, bu ülkenin banisidir. Türkiye'nin onurunu, haysiyetini nasıl savunduğumuzu tüm dünya öok iyi biliyor. Ülkemizin ve milletimizin itibarını nasıl koruduğumuzu tüm insanlık gayet iyi biliyor. CHP ve şurekası ders vermeyi bıraksınlar. Dünkü olayın şov ve provakasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz. Milletin inancına, değerlerine dil uzatılmasına hiçbir şekilde mazur göremeyiz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa onu yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz. Dünkü hadiseden dolayı, futbolseverlere ve spor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.