BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Erdoğan kükrer, Kılıçdaroğlu susardı: Özgür Özel takır takır konuşarak karşılık verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan her fırsatta Bay Kemal deyip adeta kükreyerek CHP’yi hedef alırdı. Her türlü hakarete rağmen Kemal Kılıçdaroğlu’da susar, tweet atmaktan öteye gidemezdi. Bu durum Kılıçdaroğlu’nun lafın altında kalmasına, yani ezilmesine de neden oluyordu. Daha kendisini bir savunmaktan aciz olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Erdoğan çok arayacak gibi görünüyor! Neden mi? CHP’nin yeni Genel Başkanı takır takır konuşarak karşılık veriyor da ondan. 

15 Kasım 2023 19:46
Erdoğan kükrer, Kılıçdaroğlu susardı: Özgür Özel takır takır konuşarak karşılık verdi


Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün grup toplantısındaki sözlerine şöyle karşılık verdi:

"Recep Tayyip Erdoğan'a şunu demeli: Bir darbe, kalkışma olsa bunu ilk kim desteklermiş? CHP desteklermiş, öyle söylüyor. 15 Temmuz akşamı darbe oldu Meclis Başkanı'nı, AKP Grup Başkanvekillerini ilk kim aradı? Özgür Özel aradı, 'Darbenin karşısındayız, kapalı Meclis'i açalım, birlikte direnelim' dedi. Ben dedim ki, 'Millet bize yeni bir seçimde yeni bir görev verene kadar ülkenin ana muhalefet partisiyiz. 

Seçilmiş parlamentonun, demokrasinin arkasındayız, darbecilerin karşısındayız.' Bu lafı söylemiş kişiye hiç utanmadan, sıkılmadan utanmaz diyor. Bir utanmazlık varsa darbe gecesi, bütün darbeler tabiatı gereği iktidara yapılır. Herkes ana muhalefetin gözünün içine bakar.

 Darbe gecesi ilk desteği açıklayan, Meclis'i açan, darbenin karşısında yer alan partiye ve o partinin sözcüsü, bugünkü Genel Başkanı'na 'darbe olsa siz desteklersiniz' demek utanmazlığın daniskasıdır."

"Bütün darbeler anayasaları askıya alırlar. Bunu topla, tüfekle yaparsanız askeri darbe olur. Sizin gibi var olan anayasayı hiçe sayarsanız sivil darbe olur. Yapılmaya çalışılan, anayasanın bir maddesini hiçe sayarak Anayasa Mahkemesi'nin denetiminden kurtulmak. 

İki yüksek yargı organı arasında anlaşmazlık olduğu doğru, ama anayasa anlaşmazlık tarif etmiyor. 'Anayasa Mahkemesi kararı herkesi, Yargıtay'ı da bağlar' diyor. 'Bütün yargı organlarını ve bütün yürütme organlarını bağlar' diyor. Siz buna karşı, 'Hayır, ikisi de eşittir. Ben de Yargıtay'ın tarafındayım' derseniz sizin tarafınız darbenin tarafıdır. Siz darbenin başısınız."

"Biz değişim kurultayımızı yaptığımızdan beri Tayyip Erdoğan bir cümlede 4 kere 'değişim' diyor. CHP'deki değişimin onun uykularını kaçırdığı çok belli. Bizimle meşgul, ben bundan çok memnunum. Parti içinde değişim yaşandı ama esas değişim iktidarda yaşanacak. İktidarı değiştireceğiz, Cumhurbaşkanı'nı değiştireceğiz. 

Önce yerel seçimlerde bir başarı elde edeceğiz, ardından da bu sürdürülemez yönetim biçimine karşı vatandaşımızdan genel seçimin sandığını talep edeceğiz ve cumhurbaşkanı değiştireceğiz. O yüzden onun her an beyninin içinde değişim kelimesinin olduğunu bir cümlede 4 kere 'değişim' demesinden anlıyoruz, endişelenmekte haklı."

"Abdullah Öcalan'dan medet umacağıma Selahattin Demirtaş'a yapılan hukuksuzluğu eleştirmek çok daha izah edilebilir bir şeydir. Selahattin Demirtaş bir partinin genel başkanıyken alındı, cezaevine kondu ve birçok hak ihlal kararlarına rağmen hâlâ orada tutuluyor. 

Oysaki kendisi 40 bin kişinin katili Abdullah Öcalan'la mektup arkadaşlığı yapmaktadır. Ondan mektup alıp, yerel seçimlerde mektup okutturmaktadır. Binali Yıldırım'ı destekletmektedir. Yani esas kimin kimle ilişkili olduğunu vatandaşımız takdir etsin. Biz hukuksuz yargılamalara ve hukuksuzluklara itiraz etmeye devam edeceğiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.