BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Mısır ve pamuk çiftçisi de iflasın eşiğinde

Türkiye’de kötü yönetim nedeniyle tarım ve hayvancılık bitti. Çiftçilerin çoğu battı, mısır ve pamuk üreticileri de iflasın eşiğine geldi. 

22 Ekim 2023 17:19
Mısır ve pamuk çiftçisi de iflasın eşiğinde

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen bu duruma dikkat çekti. Mısır ve pamuk fiyatları kabul edilemez dedi. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Remzi Kaymak ve il teşkilatıyla birlikte Diyarbakır’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

FİYATLAR ÇİFTÇİNİN MALİYETİNİ BİLE KARŞILAYAMADI

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ziyaretleri kapsamında Diyarbakır’da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne gelerek Başkan Alican Ebedinoğlu ve yönetimini ziyaret etti. Daha sonrasında Yenişehir Ziraat Odası’nı ziyaret eden Ekmen, Başkan Süleyman İskenderoğlu ile mısır ve pamuk fiyatları başta olmak üzere çiftçinin su, elektrik ve artan maliyetlerle ilgili sorunlarını konuştu. Mısır ve pamuk fiyatlarının kabul edilemez olduğunu belirten Ekmen, fiyatların çiftçinin maliyetini bile karşılamadığını ifade ederek, fiyat artışı ve çiftçiye destek talebinin önemli olduğunu vurguladı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.