BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kılıçdaroğlu seçim sonrası görevi bırakacak mı?

CHP kulislerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sonrası görevini bırakabileceği konuşuluyor. 

15 Ekim 2023 15:50
Kılıçdaroğlu seçim sonrası görevi bırakacak mı?

CHP’de 4-5 Kasım’da yapılacak kurultay için gün sayılıyor. Bu kurultayda ise CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkanı Özgür Özel’in yarışacağı neredeyse kesinleşmiş durumda.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, seçimin kolay geçmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu ekibi temkinli olsa da günün sonunda sürpriz olmayacağı görüşünde.
Kılıçdaroğlu'nun seçimi yeniden kazanması durumunda yerel seçimden sonra bırakacağı iddia ediliyor.

Kılıçdaroğlu’nun uzun yıllardır yakın çalışma ekibinde olan bir kurmayı, “Kemal Bey partiyi güvenli limana götürüp bırakacak” dedi.

Bu görüş CHP kulislerinde başka birçok siyasetçi tarafından dillendirilirken, Kılıçdaroğlu’nun kurultaydan 850 oyla genel başkan olarak ayrılacağını iddia eden bir partili de “Genel başkan yerel seçim sonrası bırakacak” dedi.

Başka bir partili ise seçim sonrası toplanacak bir tüzük ve seçimli olağanüstü kongrede daha gerçek bir değişim tartışması yapılacağını savunarak, “Sayın genel başkanın o süreçte bırakacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.