BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yavuz Ağıralioğlu yeni parti için tarih verdi

İYİ Parti’den istifası sonrasında yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken 27. Dönem Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, yeni parti kuracağının sinyalini vererek tarih söyledi. 

29 Eylul 2023 20:10
Yavuz Ağıralioğlu yeni parti için tarih verdi

İYİ Parti’den istifa eden eski milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Ece Üner ile Ana Haber'in konuğu oldu.

Ağıralioğlu, yeni parti kuracağına dair iddiaları cevaplandırdı. Ağıralioğlu “Bu tür bir münakaşanın karnımızı doyuramadığına, sorunlarımızı çözemediğini görüleceği bir 2002 hissiyatı yaşanacak diye düşünüyorum. Tayyip Bey o zaman bir üçüncü nefes olarak geldi. Yerel seçimlerin sonrasında yeni partiye bakacağız” dedi.

Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"MUHALEFETİN BU ŞARTLARDA MEMLEKETİ ALAMAMASI, BÜYÜK BİR UTANÇTIR"

Son seçimde, seçmeni çok sarstık. Muhalefetin bu şartlarda memleketi alamaması, büyük bir utançtır. Bu şartlarda milletin ümidine dokunamayan, daha konforlu, daha güçlü bir ülke kuracağına dair iddiayı milletle buluşturamayan bir muhalefetin, bugün televizyon ekranlarında mevzu edilmesine bile gerek yoktur.

"YEREL SEÇİMLERİN SONRASINDA YENİ PARTİYE BAKACAĞIZ"

Bu tür bir münakaşanın karnımızı doyuramadığına, sorunlarımızı çözemediğini görüleceği bir 2002 hissiyatı yaşanacak diye düşünüyorum. Tayyip Bey o zaman bir üçüncü nefes olarak geldi. Yerel seçimlerin sonrasında yeni partiye bakacağız.

"NE OY VERDİM, NE İMZA”

‘Ben Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için çalışacağım’ demedim. Başından itibaren ‘Kaybederiz, bu dayatma doğru değildir. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı sahada İYİ Parti’nin oy alabilme kapasitesini sarsar’ diye açıklamalarda bulundum. ‘Protokole imza attıktan sonra dönmeyiz’ lafını partide kalan arkadaşlarım için söyledim. Ne oy verdim, ne imza verdim, ne açıklanan kararın arkasında durdum. Ben kime oy verilmeyeceğini söyledim.

"CHP ZATEN KAYBEDİYORDU YİNE KAYBETTİ"

CHP zaten kaybediyordu yine kaybetti. Kaybettikten sonraki değerlendirme toplantısında söylediklerinin milletin hissettiği hayal kırıklığının ne kadar uzağında olduğunu hissettirdi. Kılıçdaroğlu 'hayat bir nehirdir akar' dedi. Değişim umudu beyefendinin 10 kez yenildiği halde 11.'yi deneme arzusu 'vakayı adiye'ye döndü. Biraz ciddiyete ihtiyacımız var.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.