BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Arduç: 1 Ekim kararı seçime katılımı düşürecek

Gençlik Kolları Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç, 1 Ekim kararı seçime katılımı düşürecek dedi. 

26 Eylul 2023 12:46
Arduç: 1 Ekim kararı seçime katılımı düşürecek

31 Mart 2024’ te gerçekleştirilecek mahalli idareler seçiminde seçmenlerin adres değişikliği bildirimi yapabilmesi için YSK tarafından belirlenen 1 Ekim 2023 tarihiyle ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik Kolları Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç, İkametgah taşıma işlemlerinin 1 Ekim’de son bulacağı mahalli idareler seçimleri öncesi YSK’ nın vermiş olduğu bu karar seçime katılımı düşürecek bir karardır. Özellikle Üniversite öğrencilerinin Akademik takvimi göz önüne alınırsa bu karar neticesinde öğrencilerimiz ikametgahlarını taşımakta geç kalacak, yerel seçimlerde bölgelerine ulaşım masrafları göz önüne alınırsa bir çok öğrencinin oy kullanamamasına sebebiyet verecektir.

YOL MASRAFLARI OY KULLANMANIN ÖNÜNE GEÇECEK

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Akademik takvimi başlangıç tarihinin 2 Ekim olduğunu belirten Arduç, “On binlerce üniversiteli seçmen ile ülkemizde yaşanan deprem felaketi neticesinde mağdur olan milyonlarca vatandaşımızın adres değişikliği bildiriminde bulunamamış olması direk hak kaybına sebep olmasa da ülkemizde yaşanan ekonomik buhran ve her gün akaryakıta gelen zamlar neticesinde ikamet edilen bölgelere ulaşım, yol masrafları seçmenlerin oy kullanamamasına sebebiyet verecektir” dedi.

YSK BU KARARDAN DÖNMELİ

Üniversiteli öğrencilerin eğitim öğretime başladıkları günden en fazla birkaç gün önce okudukları kentlere geldiğini söyleyen Arduç, 2 Ekim’de okullar açılıyor, öğrenci arkadaşlarımız okudukları kentlere en fazla birkaç gün önce geliyorlar bu birkaç günü de barınma ihtiyaçlarını ve ders materyallerini bulmakla geçiriyorlar. YSK’nın yerel seçimlerle ilgili almış olduğu bu kararla üniversite öğrencilerinin oy kullanmamaları mı hedeflenmektedir? 31 Mart’ ta yapılacak seçimlerde 6 ay önceden adres değişikliğinin önünü kapatmanın amacı nedir? Geçtiğimiz yerel seçimlerde Ocak Ayı da dahil değiştirilebilen ikametgah adresleri için 3 ay öncesinden birde akademik takvimin başlangıç tarihi olan 2 Ekim öncesine karar alınması tam anlamıyla üniversiteli öğrencilerin oy kullanmalarına karşı yapılmış bir hamledir. YSK’nın bu karardan acilen dönmesini ve 31 Mart tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde seçmenlerin en demokratik hakkı olan oy kullanma haklarını rahatça kullanmalarının önünü açması gerekmektedir dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.