BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İYİ Partili Başkandan gözaltı tepkisi

İYİ Parti Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Mutlu Sarı o gözaltılara tepki gösterdi. 

21 Eylul 2023 16:30
İYİ Partili Başkandan gözaltı tepkisi

İYİ Parti Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Mutlu Sarı’nın yazılı açıklamasının içeriği şöyle:

Aykırı haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans muhbir hesabının editörü Süha Çardaklı ve Haber Report'un muhabiri başta olmak üzere 12 basın çalışanı sabah saatlerinde gerekçe gösterilmeden gözaltına alınmıştır. 

Saatler sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre; açık kaynak araştırmalarında internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' niteliğinde paylaşımlar yapıldığı gerekçe gösterilmiştir.

Türk milliyetçilerine karşı yapılan bu hukuka aykırı operasyon ve kışkırtmaları şiddetle kınıyoruz.

Bugün, ülkemizde sığınmacı ve kaçak istemiyorum diyen Türk gençleri, sayfa yöneticileri ve gazeteciler alelacele gözaltına alınıyor. Vatandaşların haber alma hakkının engellendiği tüm bu olayların karşısında basın çalışanlarının ve Türk gençlerinin yanındayız. Ülkesinin sınır güvenliğini ve toprak bütünlüğünü savunan Türk Gençlerine "had bildirmeye" niyetlenmiş bu kişilere karşı vatanımızı ve evimizi savunmaya devam edecek ve sürecin takipçisi olacağız. TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.