BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Ey iktidar! Elini işçinin kıdem tazminatından çek

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, iktidarın Orta Vadeli Planda sunduğu kıdem tazminatının tamamlayıcı emeklilik sistemine entegre edilmesine tepki verdi.  

20 Eylul 2023 21:21
Ey iktidar! Elini işçinin kıdem tazminatından çek

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “İşçiyi, emekliyi, memuru, asgari ücretliyi yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkum eden iktidar, elini yine emekçinin cebine uzattı. Bugün iktidar, devletin vermediği, işçinin alınteri ile kazandığı kıdem tazminatına göz dikmiştir. Orta Vadeli Plana göre kıdem tazminatının fona devredilmesi düşüncesi iktidar temsilcileri tarafından dillendirilmiştir.

İşçinin alınteri olan Kıdem tazminatını tamamlayıcı emeklilik sistemine entegre ederek işçilerin kıdem tazminatı hakkını elinden almayı hedefleyen iktidarı uyarıyoruz. İYİ Parti olarak iktidara diyoruz ki: Kötü yönetimin faturasını emekçiye çıkarma! Elini işçinin cebinden çek! 

Nitekim AK Parti döneminde kırpıla kırpıla kuşa çevrilen 16 milyon emekçinin kazanımı olan kıdem tazminatı, işçiler tarafından vazgeçilmez bir kazanılmış haktır. İşçiler kıdem tazminatının geliştirilmesini beklerken iktidarın Orta Vadeli Planda sunduğu bu gasp yöntemini İYİ Parti olarak kabul etmediğimizi ifade etmek istiyoruz.

Türkiye hepimizin bildiği gibi büyük bir ekonomik buhranın içindedir. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de dediği gibi, AK Parti’nin rasyonellikten uzak ekonomi modeli patlamış, bunun ağır bedelini de yıllardır halkımız ödemektedir. Ölüyü diriyi bitirdiniz gözü kıdem tazminatına diktiniz. Fakat artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Bu halkın kötü yönetimin faturasını ödeyecek hali kalmamıştır. Bu yüzden işçilerin kıdem tazminatına göz diken, devletin vermediği, işçinin alın teriyle kazandığı bu tazminatı fona devretme ve sonrasında da el koyma düşüncesinden iktidarın vazgeçmesini istiyoruz. İYİ Parti olarak işçilerin sesi olmaya devam edeceğiz. dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.