BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kocaeli'de uyuşturucu ilkokullara kadar inmiş durumda!

YSP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM’de yaptığı basın açıklamalarıyla Kocaeli’nin sorunlarını anlatmaya devam ediyor. Kocaeli’nin ilçelerini gezerek sorunları yerinde tespit eden Gergerlioğlu, Kocaeli’nin yaşanabilir bir il olması için bu sorunların çözülmesi gerektiğini belirtti. 

01 Eylul 2023 22:24
Kocaeli'de uyuşturucu ilkokullara kadar inmiş durumda!

Kocaeli ve ilçelerini uyuşturucunun sardığını söyleyen Gergerlioğlu, Dilovası'ndan fotoğraf göstererek durumu anlattı. Uyuşturucu yüzünden aile fertleri arasında kavgaların yaşandığını aktaran Gergerlioğlu, “Uyuşturucuya alışan bir ferdi aile yakınları darp ediyor ve onu vazgeçirmeye çalışıyorlar. Biz esas görevin poliste olduğunu düşünüyoruz. Uyuşturucu satışını durduracak olan sivil vatandaşlar değildir. Bu polisin görevidir. Fakat bir şekilde durmuyor ve Kocaeli’ne yayılıyor. Uyuşturucu satışının neden durdurulamadığını buradan kamuoyu adına soruyorum. Bu satışı hangi suç örgütü yapıyorsa yapsın biz önlemi mülki amirlerden bekleriz. Kocaeli Valiliği, Dilovası Kaymakamlığı, Dilovası Emniyet Müdürü neredesiniz diye soruyorum! Kocaeli'de bir sürü torbacı yakalanıyor ama büyük satıcılara dokunulmuyor. Bu da kabul edeceğimiz bir durum değil. İşi kaynağından kurutmanız lazım. Fakat suç işleri bakanının Sedat Peker tarafından iddialara maruz kaldığı ve cevap veremediği bir yerde vatandaş mağdur oluyor. Uyuşturucu ilkokullara kadar inmiş durumda. Kocaeli'de maalesef durum böyle.” dedi.
 
7500 liraya yaşamak mümkün değil!

Gebze’de birtakım ziyaretlerde bulunduğunu aktaran Gergerlioğlu, “Corning işçilerini ikinci kez ziyaret ettim. Hala grevlerini kararlı bir şekilde sürdürüyorlar. Fabrika temsilcileri uzlaşmaya yanaşırsa görüşmeye de hazırlar. Süreç sonuçlanana kadar Corning işçilerinin yanındayız. Ayrıca Gebze meydanda stant açan Gebze EYT’liler derneğini de ziyaret ettik. Emekli kardeşlerimiz büyük bir sıkıntı çekiyor. Gebze meydanında açtıkları stant da 7500 lirayla yaşayamayız diyorlar. Çok haklılar hepimiz biliyoruz 7.500 lirayla yaşamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.
 
Hastane bittikten sonra tramvay akıllarına gelmiş

Kocaeli’nin hastanelerinde problemler yaşandığını aktaran Gergerlioğlu, “Kocaeli Şehir Hastanesi’ni ziyaret ettik. Tramvay inşaatının henüz tamamlanmamış olduğunu gördük. Şehir Hastanesi bittikten sonra tramvay akıllarına gelmiş ve tramvay yapmaya çalışıyorlar. Kocaeli'de sıkıntılar bitmiyor! Kocaeli'de yüz binlerce kişinin yaşadığı Dilovası, Körfez ve Derince hastanelerinde kadın doğum uzmanı yok! Bu bölümde kapatılmış personelde başka bölümlerde çalıştırılıyor. Kocaeli bu halde ve hala buna bir çözüm bulunmuyor.” dedi.
 
En lüzumsuz ihaleleri açan belediye!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin lüzumsuz ihaleler açtığını vurgulayan Gergerlioğlu, “Sonunda bir ihaleyi iptal etmişler. Kocaeli Büyükşehir Belediyesini en borçlu belediye olmasına rağmen en lüzumsuz ihaleleri açan belediye olarak ilan ediyorum. Bakanlık zaman zaman “biraz tasarruf yapın.” diye uyardığında bazı ihaleleri iptal ediyorlar. Fakat onun dışında Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin adrese teslim ihaleler düzenlemekte üstüne yoktur. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne buradan tekrar soruyorum; hem en borçlu belediye durumundasın hem de paraları çarçur ediyorsun. İhaleler, boşa giden paralar yandaşlar saltanat sürsün diye mi akıtılıyor? Nereye gidiyor bu paralar Tahir Büyükakın sana soruyorum ve cevap bekliyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Kazalar maalesef devam ediyor!

Kocaeli’de her gün bir fabrikanın yandığını ve patlamaların meydana geldiğini söyleyen Gergerlioğlu, Meclis’ten yıllardır gerekli denetimlerin ve önlemlerin alınması için haykırıyoruz. Fakat halen kazalar yaşanmaya devam ediyor.  Kocaeli öyle bir yer haline geldi ki her gün fabrikalarda patlamalar oluyor, yangınlar oluyor. Sıcaklıklarla beraber yaşanan kuraklıklar, artan nüfus ve şehirleşmenin olumsuz etkileri her geçen gün ilimize zarar veriyor.

Kabul Edilebilecek bir hadise değil

Can Atalay ile ilgili İzmit'te yapılacak olan etkinliğin Kaymakamlık kararıyla iptal edildiğini söyleyen Gergerlioğlu, bu yasaklamaları da insan haklarına aykırı bulduğunu aktardı. Gergerlioğlu hakkı çiğnenmiş, vekil olunması engellenmiş bir kişinin adına yapılacak etkinliğin de iptal edilmesinin kabul edilecek bir hadise olmadığını söyledi.
 
Denetlemeler düzenli yapılmıyor!

Kocaeli’de bazı işlerin yanlış gittiğini belirten Gergerlioğlu,“Kocaeli'de 28 okul ve bir lojmanın depreme dayanıksız olması sebebiyle yıkılacağı söylendi. 6 Şubat depremi olmasaydı gözden uzak tutulacak bir olaydı ve çocuklarımız çürük binalarda kalmaya devam edecekti. İlla büyük travmalar mı yaşamamız gerekiyor ders alabilmek için. Denetlemeler facialar yaşanmadan önce yapılmalıdır. Fakat Kocaeli’de tam tersi işliyor. Yine denetlemelerin yetersiz kaldığı bir olayda geçtiğimiz günlerde yaşandı. Servis sürücüsü 3 yaşındaki bir çocuğa çarptı. Sonrasında belgelerinin olmadığı anlaşıldı. Denetlemeler düzenli yapılsa Kocaeli’de yaşanan bu trafik kazalarının birçoğunun da önüne geçilir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.