BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Akşener'e FETÖ iftirası atan PKK'lı teröristi nasıl serbest bıraktılar?

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e FETÖ suçlaması yapan gizli tanığın PKK üyesi çıktığını yazdı. Tanık, Akşener hakkında yaptığı açıklamanın üzerinden bir ay geçmeden serbest bırakıldı. 

29 Ağustos 2023 13:08
Akşener'e FETÖ iftirası atan PKK'lı teröristi nasıl serbest bıraktılar?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e FETÖ suçlamasında bulunan “Yağmur” adlı gizli tanığın PKK üyeliğinden yargılandığı davada Akşener hakkında yaptığı suçlamanın ardından serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın aktardığına göre, “Yağmur” kod adlı gizli tanığın aynı evde yakalandığı E.D. ise hala cezaevinde.

"Yağmur" kod adlı gizli tanık ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e dair suçlamasından 28 gün sonra serbest bırakıldı.

'AKŞENER FETÖ SORUŞTURMASI AÇILDIĞINDA MHP'DE GENEL BAŞKAN ADAYIYDI'

“Yağmur'un beraatı kadar, tahliye edilmesinin de Akşener'e iftira atmasıyla bağlantısı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Akşener'e 'FETÖ'cü' dedikten 28 gün sonra, 2 Eylül 2016'da bırakıldı. Aynı evde yakalandığı E.D., hâlâ içeride” diyen İsmail Saymaz, şunları kaydetti:

“Akşener FETÖ soruşturması açıldığında MHP'de genel başkan adayıydı. Bu soruşturma eliyle Akşener'in mücadelesi lekelenmek istendi. Ardından İyi Parti ile başlayan, Millet İttifakı ile süren muhalif tavrı tehdit edildi. Ergenekon'dan alışık olduğumuz üzere bu kirli iş için üç şehidin katili bir PKK'lı ile aynı evde bulunan terör şüphelisi kullanılıyor. Bu kişi cezaevinden ve mahkumiyetten yırtma karşılığında hiç görmediği Akşener'in cemaat evine gittiğini ve FETÖ'den talimat aldığını öne sürüyor. İfadesinden 28 gün sonra bırakılıyor. Ardından beraat ettiriliyor.

Yağmur'un dosyası yedi ayda kapatılırken, eski İçişleri Bakanı Akşener'in dosyası yedi yıl sürüyor. Merak ediyorum. Acaba… Yağmur başka hangi muhaliflere kara çalmak için kullanıldı? Akşener, iftira Yağmur'unun tek kurbanı mı?

Eski İçişleri Bakanı'nı muhalif olduğu için PKK'lıdan daha tehlikeli gören bir iktidar, ömrünü uzatabilmek için memleketi açık cezaevine çevirmekten çekinmez.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.