BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Emekli maaşına zam için 3 tarih

Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak olan düzenlemeyi bekliyor. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler katıldığı canlı yayında emekli maaşlarına yapılan düzenlemeler için tarih verdi. 

25 Ağustos 2023 17:36
Emekli maaşına zam için 3 tarih

Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak olan düzenlemeleri beklerken CNN Türk canlı yayınına konuk olan AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Emeklilerle ilgili bir düzenleme yapıldığını belirterek bütçe dengesinin bozulmadan beklentinin karşılanacağını söyledi.

BEKLENTİYİ KARŞILAYACAK BİR ARTIŞI DA YAPMAMIZ GEREK

Güler canlı yayında şu ifadeler yer verdi:

"Bütçe dengelerini bozmadan gerek çalışanların gerekse emeklilerimizin maaş ve ücretleri noktasında çalışmayı Çalışma Bakanlığımız devam ettiriyor. Bütçe dengesini bozmadan, fiyat istikrarını sağlayacak ve enflasyon hedefimiz bizim birkaç yıl içinde tek haneli rakamlar inmek. Bunu da bozmadan, ayrıca bizim en büyük parasal manada ihtiyaç duyduğumuz felaket yaşadık. 6 Şubat depremleri ile beraber 11 ilimizde hasara uğrayan şehir hayatımız var. Bütçeden ayırdığımız rakam 765 milyar TL, seneye başka rakamlar ayrılacak. Toplamda 104 milyar dolarlık maliyetle karşı karşıyayız. Bunu hem ödeyeceğiz hem çalışanlarımızın, emeklilerimizin maaş ve ücretleri noktasında beklentiyi karşılayacak bir artışı da yapmamız gerekiyor.

EKİM OLUR, KASIM OLUR, ARALIK BAŞI MI OLUR…

Ekim ayı içerisinde bir şey demek mümkün değil, o zamana yetişir mi? Bütçe imkânlarında ödenebilecek bir imkan doğar mı? Neticeler ortaya çıkmadan bir şey diyemez. İnşallah ekimde, kasımda çıksın. Bu ekim olur, kasım olur, aralık başı mı olur? Çalışma neticelendikten sonra ortaya çıkacaktır."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.