BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İşte Kocaeli’de yıkılacak okulların listesi

Kocaeli Valiliği adına afetlere hazırlık kapsamında deprene dayanıklı olmadığı tespit edilen 28 okul binasının yıkılacağı bilgisi verildi. 

17 Ağustos 2023 21:28
İşte Kocaeli’de yıkılacak okulların listesi

İşte o açıklamanın içeriği:

Eğitim kurumlarımızın depreme dayanıklı hale getirilmesi ve olası afet risklerine karşı gerekli tedbirlerin alınması kapsamında birçok eğitim kurumumuzun yenilenmesi ve güçlendirilmesi çalışmaları Valiliğimiz koordinasyonunda yapılmıştır. 
Bu bağlamda:

•    1999 ile 2020 yılları arasında deprem tahkik çalışmaları sonucunda depreme dayanıklı olmayan ve miadını doldurduğu tespit edilen 29 okul binası yıkılarak yerine yenileri yapılıp hizmete alınmıştır.
 
•    Son üç yılda deprem güvenlik analiz sonuçları neticesinde tespit edilen 93 binanın yıkımı yapılmış, bunlardan 87 adeti yenilenmiş, kalan 6 okul binasının yapımı devam etmekte olup, fiziki gerçekleşmesi %75 tir.

•    Son üç yılda 553 derslikli 46 okul binasının yapımı tamamlanmış, yapımı devam eden 300 derslikli 13 okulumuz bulunmaktadır. İhale ve yer teslim aşamasında 136 derslikli 11 okulumuz bulunmaktadır. 

•    Son üç yılda hayırseverlerin katkılarıyla 58 derslikli 4 okul binası ve 2 atölye binasının yapımı tamamlanmıştır. Yine hayırseverlerin katkılarıyla yapılacak 68 derslikli 4 okulun proje ve yapım çalışmaları devam etmektedir.

•    2022-2023 yıllarında 15 adet okul binası, 2 adet kapalı spor salonu, 1 adet çok amaçlı salon, 3 adet atölye binası, 2 adet pansiyon binaları güçlendirmeye alınmış;

Bunlardan 8 okul binası, 2 adet kapalı spor salonu, 1 adet çok amaçlı salon, 2 adet pansiyonun güçlendirme çalışmaları tamamlanmıştır., Geriye kalan 7 okul binası ve 3 adet atölyenin güçlendirme çalışmaları devam etmektedir.

•    Bugün itibarıyla resmi okul sayımız 966’ dır. 6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası tüm eğitim kurumlarının deprem tahkik performans analizleri yaptırılmış olup sonucunda 28 okul binası ile 1 adet öğretmen lojmanı binasının yıkımına karar verilmiştir. Tahliye edilen binaların yerine yapılacak yeni okul binaları 2024-2026 YIK-YAP kapsamı dahilinde yapım programlarına alınmış ve bu yönde çalışmalar başlatılmıştır.

•    Yıkılacak okul binalarının isimleri ekteki tabloda yer almakta olup, taşınacakları okul binalarının isimleri ise en yakın zamanda açıklanacaktır.

Kocaeli Valiliği olarak 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde evlatlarımızın en güvenli şartlarda eğitim alması için tüm kurumlarımızın iş birliğinde çalışmalarımız ve hazırlıklarımız titizlikle sürdürülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.