BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kimse biriktirdiği ve çaldığı servetin esiri olmamalı

İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, çok sert ifadeler kullandı. 

25 Temmuz 2023 09:00
Kimse biriktirdiği ve çaldığı servetin esiri olmamalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Lozan Barış Antlaşması'nın 100. yılını kutlayarak konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

– Türk Lirası’na tamamen güven kaybolmuş vaziyette. Yani ticari çöküş. Öyle bir noktaya geldik ki, burayı dinlemenizi isterim. Türkiye’nin hangi noktaya geldiğini ifade edeceğiz. Diyor ki Türkiye: Ana parayı ödemek için bana borç ver. Aldığım borcun faizini de ödeyemiyorum, bana borç para ver. Bütçede açığım var, bunu kapatmak için de bana para ver.

İCRALIK OLAN VATANDAŞ ADRES DEĞİŞTİRİYOR

– Vatandaş icra dairelerinde… 1 Ocak ile 22 Temmuz arasında, geçen yıl aynı döneme baktığınızda icra dosyalarındaki artış yüzde 63. İcralık olan vatandaş adres değiştiriyor.

– Hükümet kuruldu, tek kişilik hükümet yetkiyi aldı. Bu tabloyu değiştirmek istiyor. “Ne yapmam lazım? Yeni vergiler getirmem lazım.” diyor. Biz AYM’ye başvurduk, umarım kısa süre içinde karar verirler. Vergi ve zam… Onun dışında bir şey yapılmadı. TBMM’ye ek bütçe getirdiler. 1.1 trilyon liralık bir bütçe.

– Artık devletin yönetilmediğini Mısır’daki sağır sultanlar biliyor. Bize borç vermek isteyen de biliyor. O yüzden diyorlar ki bana limanları ver ben çalıştırayım. Bu devletin yönetilmediğinin açık net gösterir. Yapılan ekonomik soykırımdır. 85 milyon zamlar ve vergilerle perişan ediliyor.

– Kimse biriktirdiği ve çaldığı servetin esiri olmamalıdır. Esiriyseniz siz bir ülkeyi yönetemezsiniz. Soru şu: Bütün bunların karşılığına baktınız zaman Erdoğan hükümeti kimlere hizmet ediyor?

– Vatandaşa hizmet etmediği açık. Dolarla ihale alanlara hizmet ediyor. Dolarda fiyat garantisi alanlara hizmet ediyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.