BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yıldızlı, Kartepe’de yaşananları anlattı, bireysel silahlanmaya dikkat çekti  

28.Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapmış olduğu konuşmada Türkiye’de artan bireysel silahlanma sorununa yönelik açıklamalarda bulundu. 

14 Temmuz 2023 12:39
Yıldızlı, Kartepe’de yaşananları anlattı, bireysel silahlanmaya dikkat çekti  

Meclis görüşmeleri devam ederken söz alan Yıldızlı; ülkemizde son yıllarda hızla artan bireysel silahlanma ve bu durumun yarattığı olumsuzlukları Kartepe’de meydana gelen olayları örnek göstererek genel kurulda gündeme getirdi. 

Geçtiğimiz Ağustos ayında 10 yaşındaki Musa İlter’in kimliği belirsiz bir yorgun mermi ile hayatını kaybettiğini hatırlatan Yıldızlı, henüz birkaç gün önce evinde televizyon seyrederken yanı başına yorgun mermi düşen Eymen Ali Oktay’ın da ölümden döndüğünü ifade etti.

Konuşmasının devamında, bu konunun siyasi hesapların üzerinde bir konu olduğunun altını çizen Yıldızlı, parlamentoda görev yapan tüm milletvekillerini bireysel silahlanma tehdidine karşı ortak bir çalışma grubu oluşturmaya davet etti. Bireysel silahlanmaya hayır diyen Yıldızlı, başka ailelerin bu denli tarifsiz acılar yaşamaması için konunun takipçisi olacağının sözünü verdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı konuşma metnini şu şekilde özetledi; “Sayın başkan, değerli milletvekilleri; maalesef bireysel silahlanma, masum insanların canını her geçen gün almaya devam ediyor. Hatta bazen en güzel günlerimiz silahlanma yüzünden, en acı günümüz oluyor.

20 Ağustos'ta Kartepe ilçemizde başına yorgun mermi isabet eden ve 34 gün yaşam savaşı verip hayatını kaybeden 10 yaşındaki Musa İlter evladımızın acısı halen yüreklerimizi yakarken, geçtiğimiz günlerde yine Kartepe ilçemizde, kimin ateşlediği bilinmeyen bir silahtan çıkan merminin, çatıyı delerek, televizyon izleyen 5 yaşındaki Eymen Ali Oktay'ın oturduğu kanepeye düşmesiyle yeni bir acının kıyısından döndük.

Evlatlarımız tehlikedeyken artık atılması gereken adımlar bellidir. Silahlar kontrol altına alınmalı ve denetimler artırılmalıdır. Türk Polis Teşkilatımızın bu konudaki mücadelesine destek olmak adına tüm milletvekillerimizi birlikte çalışmaya davet ediyorum. Saygılarımla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.