İşte o açıklamanın içeriği:
Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103’üncü yılını kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, rastlantısal gelişmelerin değil, Büyük Önder Atatürk'ün ileri görüşlülüğü ve aydınlık yarınlara ulaşmayı amaçlayan planlı düşüncelerini adım adım yaşama geçirmesi sonucu kurulmuştur.
23 Nisan 1920’de Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yakılan hürriyet meşalesi ile bağımsızlığın kayıtsız şartsız Türk milletinde olduğu tüm dünyaya duyurulmuştur.
Gücünü Türk Ulusu'na güveninden ve sevgisinden alan Atatürk'ün, gerek hazırlık aşamasında, gerek savaş sırasında attığı tüm adımlar, Ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük tutkusundan ödün vermeyen ortak düşüncesini yansıtmaktadır.
23 Nisan gününü bayram olarak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımıza verdiği değeri göstermiş ve milletimizin geleceğinin çocuklarımızın omuzlarında yükseleceğini işaret etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza duyduğu güveni çok daha anlamlı hale getirebilmek için çocuklarımızın nitelikli eğitim ve sosyal aktivite olanaklarını çağın gereksinimlerine uygun organize ve inşa edebilmek, ülkesine, milletine ve cumhuriyetine sahip çıkan gençler yetiştirebilmemiz idealinde en önemli görevimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 103’üncü gurur yılını yaşarken, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bağımsızlığımız için canlarını veren şehitlerimizi minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi







