BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yuvam Akarca Konutlarında istinat duvarının çökmesi bir kaza değil

Yeşil Sol Partisi Kocaeli Milletvekili Adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu, 1999 depremi sonrası yapılan Yuvam Akarca Konutlarında istinat duvarının çökmesi sonrası durumu yerinde inceledi. 

17 Nisan 2023 19:34
Yuvam Akarca Konutlarında istinat duvarının çökmesi bir kaza değil

Gergerlioğlu şöyle konuştu: “İstinat duvarları var, istinat duvarı bir müddettir tehlike sinyal veriyormuş ve çökmesi sonrasında apartmanın içine girmiş bir yaralı vatandaş var. Burada bir ihmal görünüyor yani bu bölgeden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sorumlu bir müddettir bu bölgede gazeteciler de uyarı yapmış. “İstinat duvarlarında sorunlar çatlaklar var.” denilmiş ama çok dikkate alınmamış sanırım ve gördüğünüz gibi gece saat 22.00 civarında böyle duvarda bir çökme gerçekleşmiş. Üst taraftaki bloğu da tehdit etmiş, üst taraftaki blokta da çatlaklar var tabii ciddi bir olay yani bu çatlaklar bu bloğun temellerine de zarar verebilir alt tarafta da hasara neden olmuş.” diyen Gergerlioğlu,
 
DEPREMLERİN YAŞANDIĞI DOĞAL AFETLERİN YAŞANDIĞI BİR ZAMAN DİLİMİNDE NE YAZIK Kİ BÖYLE DURUP DURURKEN İSTİNAT DUVARLARI ÇÖKÜYOR

Sözlerine şöyle devam etti:

“Bunların önceden uyarıyla daha dikkatli takip edilmesi gerekiyordu. Yuvam Akarca Konutları biraz tepelik bir yer oldukça sert yokuşların olduğu bir yer ve belli ki zaman geçmiş. Yuvam Akarca Konutları 1999'da yapılmış bir site ve bakım konusu sanırım ihmal edilmiş. Depremlerin yaşandığı doğal afetlerin yaşandığı bir zaman diliminde işte böyle ne yazık ki durup dururken istinat duvarları çöküyor. Aslında bu durup dururken çökme değil gereken bakımın yapılmamasından kaynaklı bir durum. Kocaeli Büyükşehir yetkililerini de sesleniyorum, sanırım diğer yerlerde çökme tehdidi içinde bulunan duvarlar var. Yuvam Akarca’dan Kocaeli, İzmit, Yuvam Akarca'dan herkese iyi bir gün diliyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.