BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkan Hürriyet’ten Muharrem Tutuş’a ya iddianı ispat edecek ya da özür dileyeceksin

Faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis toplantısında AKP’li Muharrem Tutuş’un çalışanları töhmet altında bırakan iddialarına yanıt veren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Basit bir isim yanlışlığını, sırf beni karalamak ve insanları kandırmak için evrakta sahtecilik iddiasıyla bugüne kadar saklayıp, basın önünde bir şeymiş gibi anlattığınız, insanların onurunu siyasi rantınız uğruna hiçe saydığınız için sizi kınıyorum. İddianızı ispat edin, edemezseniz özür dileyin” dedi   

11 Nisan 2023 13:33
Başkan Hürriyet’ten Muharrem Tutuş’a ya iddianı ispat edecek ya da özür dileyeceksin

İzmit Belediyesi Meclisinde AKP Meclis Üyesi Muharrem Tutuş’un çalışan, emekçi personeli töhmet altında bırakan iddialarına sert cevap veren Başkan Hürriyet, “Bu iddialarınızı ispat etmeye davet ediyorum. Edemezseniz özür dileyeceksiniz” dedi. Tutuş’un altı boş iddialarını tek tek yanıtlayan Başkan Hürriyet, “Denetim komisyonuna yazmadığınız, imzalamadığınız ama basın toplantısıyla sonradan çok ciddi bir iddiayla resmi evrakta sahtecilik iddiasıyla koyup, kocaman puntolarla yandaş basınınıza yazdırdığınız iddianızı ispat etmeye davet ediyorum. Özür dileyeceksiniz” dedi.

İMZA SAHİBİNE AİT

Başkan Hürriyet devamında şu ifadeleri kullandı, “Bu belediyede 20 binden fazla evrak düzenleniyor. Bahsettiğiniz evrağa baktım ki bu evraklarda sehven ya da maddi hata olabiliyor. Sehven değilse sabotaj da olabiliyor. Muharrem Şenol, Basın Yayın’da çalışan emekçi bir arkadaş. Basındaki arkadaşlarıyla yıllarca çalışmış. Evrakı düzenleyen de eski personellerden Cengiz Soğuksu. Burada Muharrem Şenol yerine sehven Muharrem Tutuş yazıyor, Muharrem Şenol da fark etmeden altına imza atıyor. Bu evrağa resmi evrakta sahtecilik demek için bu evrakın bize, belediyeye ya da kişiye gayri resmi bir rant, kazanç kazandırmış olması gerekiyor. Muharrem Tutuş'un imzası da taklit edilmesi gerekiyor. İmza Muharrem Tutuş'a ait değil. Basın Yayın çalışanı Muharrem Şenol’a ait. Soyadını fark etmeden yanlışlıkla imza atmış. Fark etse eminim o da hatayı başında önlerdi.

İNSANLARIN EKMEĞİYLE OYNAMAK BU KADAR KOLAY MI?

Burada ya gerçekten dikkatsizlik sonucu, hukukta nitelendirilen kasıtsız, sehven hata var ki böyleyse çok saçma bir hatadır ya da kasten yapılan bir şey var. Sizin aylar önce gördüğünüz halde denetim komisyonunda rapora yazmadığınız, ki büyük bir hataysa neden yazmadığınızı da bilmiyorum, başkan yardımcısı ve müdürü de fark etmiyor ama seçilmiş gibi bu evrak özellikle 20 bin evrak içinden seçilerek elinize veriliyor. Bir siz görüyorsunuz ne hikmetse? Buradan da algı yönetiyorsunuz. Bunun için sizi kınıyorum. Resmi evrakta sahtecilik gibi çok ağır bir suçlamayı yaparken bu insanların ekmeğinden olabileceğini umursamıyorsunuz. 

NEDEN RAPORA YAZMADIN?

Madem burada bir sahtecilik vardı da neden denetim komisyonu raporuna yazmadınız? Komisyonda kendi aranızda konuşmuş, gülüp geçmişsiniz. Burada mecliste söylememişsiniz. Algı yönetmek için basının karşısına çıkıp insanları kandırmaya çalışıyorsunuz. Burada evrakta sahtecilik yoktur. Hata mıdır, hatadır. Soruşturma başlattım. Mutlaka bedelini ödeyecekler. Ama sahtecilik dediğiniz an o arkadaşları zan altında bırakırsınız. Sizin nedeninizi, niyetinizi anlıyoruz. Ne iddia ederseniz edin. Bu evrakları ben de düzenlemiyorum. O kadar saçma bir şey ki bu, dikkat etseler o arkadaşlar da yapmayacaktı. 

BENİ KARALAMAK İÇİN MİLLETİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ

Ama siz bir karalama yapmak için, milletin bilinç altında Fatma Kaplan Hürriyet’in talimatıyla İzmit Belediyesinde resmi evrakta sahtecilik yapılıyor algısı yürütmeye çalışıyorsunuz. Çünkü anketler ortada. İsmimizin itibarı ortada. Sırf güven sarsmak, itibar suikastı yapmak, buradan da milleti olmayan şeyler üzerinden ikna etmek ve kandırmak üzerinden politika yürütüyorsunuz. Bu hata yapılmış. Bunu düzgünce söyleseniz, yapıcı muhalefetle burada bir hata var deseniz anlarım. Ama sizin niyetiniz yıllardır olduğu gibi milleti kandırmaya çalışmak. 

SAHTECİLİK ÇIKMAZSA ÖZÜR DİLEYECEKSİNİZ

Sizi resmi evrakta sahteciliği kanıtlamaya davet ediyorum. Eğer öyle ise gidin savcılığa suç duyurusunda bulunun. Özellikle gidin. Ama sonra sahtecilik çıkmazsa çıkın özür dileyin. Ama özürü benden değil çalışan emekçilerden dileyin. Bu insanları siyasi rantınız uğruna töhmet altında bırakamazsınız. İddialarınızı ispatlamak zorundasınız. Bu çok ağır suçlamanın arkasındaysanız, haydi gidin savcılığa verin. Ama öyle çıkmazsa insanlara attığınız çamurun özürünü dileyeceksiniz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.