BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Saadet Partili avukat aday adaylarından ortak açıklama

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Aday Adaylar Avukat Emirhan Bölükbaş, Avukat Fatih Polat , Avukat Alattin Çakmak 5 Nisan Avukatlar Gününde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundular. 

05 Nisan 2023 12:06
Saadet Partili avukat aday adaylarından ortak açıklama

BÖLÜKBAŞ: VİCDANI HÜR TÜM MESLEKTAŞLARIMIN AVUKATLAR GÜNÜNÜ KUTLARIM

Özgür ve bağımsız yargının ayakta durması, hakimlerin vicdani olarak özgürce karar verebilmesi adına avukatlık mesleğinin hukuk sistemindeki yeri ve önemi çok önemlidir. Bu vakte kadar ilkeli duruşuyla hiçbir baskıya baş eğmeyen, adaleti sağlama noktasındaki ilkesinden ayrılmayan, ilkeli duruşuyla toplumdaki vicdanların rahatlamasına yardımcı olan tüm avukatların avukatlar gününü kutlar, vicdani kanaatlerin hakim olduğu  ve karar verdiği bir adalet anlayışı ile yargı faaliyetini sürdürmelerini temenni ederim.

Fatih Polat: Hukuk Fakültelerinin Sayısını Azaltacağız.Bizler üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız.

Düşünce, kanaat ve ifade hürriyetlerini güçlendireceğiz. Hukuk eğitiminin kalitesini yükseltmek amacıyla hukuk fakültelerinin sayısını azalta¬cak, fakültelerin akademik kadrolarında, müfredatında ve kütüphane olanaklarında kapsamlı iyileştirmeler yapacağız. 

 

ALATTİN ÇAKMAK: ÇOKLU BARO SİSTE¬MİNE SON VERECEĞİZ

Avukatlık mesleğinin bağımsız ve özgür bir şekilde yerine getirilmesini sağlayacağız: Savunma mesleğini anayasal güvenceye kavuşturacağız. Ceza yargılamalarında, duruşma düzenini “silahların eşitliği ilkesi”ne uygun hale ge¬tirecek, iddia makamı ile savunma makamının duruşma salonlarında fiziki olarak eşit konumda olmasını sağlayacağız. Bir ilde ancak bir baro kurulabilmesini anayasal olarak düzenleyecek, çoklu baro siste-mine son vereceğiz. Türkiye Barolar Birliği ve baro seçimlerinde temsilde adalet ilkesinin esas alınmasını sağlayacağız.  Güçlü ve etkili denetim için görev ve yetkilerini genişleterek Anayasa Mahkemesi’ni yeniden yapılandıracağız: Anayasa Mahkemesi’ne üye seçim yöntemini çoğulculuğu sağlayacak şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Anayasa Mahkemesi’ne “hülle” yöntemiyle atama yapılmasının önüne geçmek için adayların seçilmelerine temel oluşturan görevlerde belirli bir süre fiilen çalışmış olma şartını getireceğiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.