BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yıldız: Hereke’de yüzde 30’u geçeceğiz

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Şanbaz Yıldız, Hereke’de büyük ilgi gördü. Yıldız, “Atatürk’ün gözbebeği” dediği Hereke’de yüzde 30’un üzerinde oy alacaklarını söyledi  

03 Nisan 2023 20:40
Yıldız: Hereke’de yüzde 30’u geçeceğiz

Seçimlere bir buçuk aydan az bir zaman kala, İYİ Parti’nin aday adayları İl SKM’nin düzenlediği programlar çerçevesinde ilçe ilçe, mahalle mahalle dolaşıyor. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Şanbaz Yıldız da günlerdir sahada. Yıldız, Körfez İlçe Başkanı Mehmet Candemir, Önceki Dönem Körfez İlçe Başkanı Cahit Sürüm, milletvekili aday adayları ve parti yöneticilerinin de yer aldığı programlar çerçevesinde Hereke’de esnaf ziyareti yaptı. Hereke Ordulular Derneği Başkanı Cenan İçsezgi ve Yukarı Hereke Birlik Beraberlik ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Karadağ ve yönetimleri de ziyaret edildi. 

HEREKE ATATÜRK’ÜN GÖZBEBEĞİDİR 

İYİ Partililer gördükleri ilgiden büyük memnuniyet duyarlarken, bir açıklama yapan Yıldız, “Hereke yalnızca Kocaeli için değil, Türk tarihi için büyük öneme sahiptir. Hereke, Mustafa Kemal Atatürk’ün gözbebeğidir. Nitekim Türkiye’nin üretim hamlesinin başladığı bölgelerden birisi Hereke’dir. Atatürk, bir gemi aracılığı ile Türkiye’de üretilen ürünlerin dünyaya sergilenmesini sağlamıştır. O ürünler arasında Hereke Halısı da vardır. Fakat ne yazık ki bu iktidar Hereke’nin değerini bilememiş, Hereke’nin ismini bile yok etmiştir. Bizlerin hedefi, Hereke’yi dünyanın tanıdığı bir ilçe yapmaktır” dedi. 

HEREKE’Yİ İLÇE YAPACAĞIZ

Kocaeli’nin hak etiği noktaya ulaşması için önce kendi değerlerini fark etmesi gerektiğini ifade eden Yıldız, “Hereke de doğal güzellikleriyle, tarihsel önemiyle, kültürel varlıklarıyla ve halısıyla bir turizm ilçesi olamaya namzettir. Bugün Hereke’nin ismini ne kadar yok ederlerse etsinler, bizler Hereke’ye ilçe diyeceğiz. İktidara gelince de Hereke’yi ilçe yapacağız. Hereke’nin adı bile ilçe statüsü kazanmaya yeter” diye konuştu. 

CUMHURİYETİ KURANLARIN BİZE VERDİĞİ GÖREV

Yıldız, Herekelilerin İYİ Parti’yi kucaklaması nedeniyle büyük mutluluk yaşadıklarını ifade ederken, “Hereke’de birinci parti olacağımızı sokaklarda gördük. Esnafımız, derneklerimiz bizlere kucak açtı. Herekeliler bizlere samimiyetle yaklaştı, desteklerini açıkladılar. Hereke’yi gördükten sonra şunu ifade etmeliyim: Hereke’de yüzde 30’un üzerine çıkacağız. Hereke’de birinci parti olacağız. Herekelilerle birlikte Hereke’yi hak ettiği noktaya getireceğiz. Bu, cumhuriyeti kuranların, bu ülkede büyük bir üretim hamlesi başlatanların bizlere verdikleri görevdir” dedi. 

HEREKE’NİN DOKUSUNU BOZDURMAYACAĞIZ

Yıldız, Yukarı Hereke Birlik Beraberlik ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Karadağ ve yönetiminin bölgeye dönük sorunları içeren ifadelerini tek tek not aldıklarını kaydederken, “Taş ocaklarının bozduğu doğal doku ve OSB yapımı iddialarına dönük ifadeler başta olmak üzere bizlere ulaştırılan sorunları gündeme getireceğiz. İl başkanımıza, milletvekilimize onların kaygılarını iletecek ve gerekeni yapacağız. Hereke’nin dokusunun bozulmasının önüne hep birlikte geçeceğiz” dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.