BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Saadetli vekil aday adayları Derince ’de ziyaretler gerçekleştirdi

14 Mayıs seçimleri yaklaştıkça partiler çalışmalarına hız verdi. Saadet Partisi Milletvekili Aday Adaylar Latif Gökhan Durtaş, Mahmut Demir ve Erkan Örs Derince ‘de esnaf ziyaretlerini gerçekleştirdi. 

02 Nisan 2023 20:31
Saadetli vekil aday adayları Derince ’de ziyaretler gerçekleştirdi

MAHMUT DEMİR, 20 YILIN SONUNDA GELDİĞİMİZ NOKTA BİZLERİ ÜZÜYOR

Ülkemiz her anlamda zengin bir ülke hem yer üstü hem yer altı kaynakları bakımından çok muazzam bir coğrafyada yaşıyoruz. 3 tarafımız denizlerle çevrili 4 mevsimi ayrı ayrı yaşayan nadir ülkelerden biriyiz. Ovalarımız ile tarım arazilerimizle oldukça verimli topraklara sahibiz. Meyvenin sebzenin en tazeleri en lezzetleri bizim topraklarımızda yetişiyordu.  Bu iktidar ne yazık ki tarımda bizi dışarıya bağımlı bir hale getirdi. Şimdi marketlerde alın bakın pirinç Çin’den, yeşil mercimek Kanada’dan,  nohut Arjantin’den, barbunya Kanada’dan, baldo pirinç İtalya’dan. Biz memlekete yeniden baharı getirecek, tarımı canlandıracak çiftçinin emeğinin karşılığını alın terinin hakkını vereceğiz. 



LATİF GÖKHAN DURTAŞ, ESNAFIMIZI DESTEKLEYİCİ ADIMLAR ATACAĞIZ

Esnafımızın durumunu pandemi zamanı ile geçiştirmeye çalışanlar bilmelidir ki esnafımız gerek pandemi öncesi gerek pandemi sonrası ekonomide attığınız adımlar bu durumun oluşmasına esnafımızın kepenk kapatmasına kadar gitmiştir. Esnafın kullandığı elektriğin doğal gazın fiyatlarının artması, kirada olan esnafın kirasının artması, genel anlamda girdi maliyetlerinin artması kazancı en alt seviyelere çekmiştir. Bizler ortak mutabakat metninde de ifade ettiğimiz gibi Esnafımızın salgın sürecinde kullandığı kredilerin faizleri ile BAĞ-KUR ve vergi borçlarının faizlerini silecek, kalan anaparanın uygun vadede ödenmesini sağlayacağız.  Esnafımızın emekli olabilmesi için en son 2000-2008 arası için uygulanan geriye doğru borçlanma hakkını, ticari sicil kayıtlarına ve esnaf odalarına bağlı kalınan süreleri göz önün-de bulundurarak tanıyacağız ve en önemlisi Esnaf Ahilik Sandığı’na dahil esnaflarımızın kısa çalışma ödeneği gibi gelir kaybını telafi edecek uygulamalardan faydalanmalarını sağlayacağız. 

ERKAN ÖRS, TEK KİŞİYE BAĞLI BİR YÖNETİM SİSTEMİN FAYDA VERMİYOR

Bizler 6 siyasi parti olarak bir araya geldik, görüş alışverişinde bulunduk. Güçlendirilmiş parlamenter sistemimizi kamuoyu ile paylaştık. Her görüşmemizde birlikte hareket ederek toplumsal mutabakat için adımlar attık. 30 Ocak’ta Ortak Mutabakat Metnimizi kamuoyuna denklere ettik. Tek kişiye bağlı bir yönetim sistemin fayda vermiyor bunu gördük. Toplumun tamamına hitap edeceğini ve milletin dertlerine çözüm olabilecek bir yönetimin önemi biliyor ve onun için çalışıyoruz ve inşallah kazanacağız. Dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.