BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

AKP ile ittifakı Yeniden Refahlılar içlerine sindiremez

İlimizde geniş kesim tarafından tanınan Mustafa Can’dan Yeniden Refah Partisinin Cumhur ittifakına katılmasına ve Fatih Erbakan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine tepki.  

31 Mart 2023 07:42
AKP ile ittifakı Yeniden Refahlılar içlerine sindiremez

Mustafa Can’ın açıklamasının içeriği şöyle: 

Şahsi düşüncelerimi kamuoyu ile paylaşmak isterim. 

1-Cumhur ittifakı dahil hiçbir ittifakı gerçek bir Milli Görüşçü ve Erbakan Hocasına, davasına sadık kişiler içine sindiremez. 

2.Erbakan Hocamız 27 Şubat 2011'de vefat etmiş ve her cümlesinde AKP demiş, hiç AK parti dememiştir 3

.Beni AKP’nin günahlarına ortak etmeyin demiş, AKP ye oy vermek cehenneme bilet almaktır demiştir.  Ölümün son günlerinde bile ısrarla AKP den bu ülkeyi kurtarın toprak ayağımızın altından kayıyor demiştir. 

4-Bizler Sayın Fatih Erbakan a inanarak ve Erbakan Hocamıza vefa duyarak destek verdik 

5.Ancak kısa bir süre önce Sayın Fatih Erbakan batmakta olan Titanik gemisine binmeyeceğiz söylemlerinin tersine bindi. Ve bizleri sükutu hayale uğrattı. 

6 Tabanda ve tavanda gerçek manada demoralize olmuş bir yapı olmasına rağmen A-Bir kısmı iktidar ve güç sarhoşluğu ile B-Bir kısmında Lidere sadakat ve biad kültürüyle hareket ediyor. 

7.Secim sonuçları ne olursa olsun YRP ve Sayın Fatih Erbakan sınıfta kalmıştır, Siyaset en hamlesi politik bir hamle olarak görülse de liderlik hele hele Milli Görüş liderliği ağırdır. 

8 Bu sebeple ömrünü Milli Görüş camiamızın içinde yaşayarak geçiren gerçek bir milli görüşçünün anlatacağı hiç bir argüman olamaz. 

9.Seçime kendi logomuzla ve kesin olmamakla beraber bazı bölgelerde AKP çatısı altında girmek YRP açısından kabul edilir bir durum olamaz. 

10.Hic bir Milli Görüşçü bunu içine sindiremez 

11.Bu nedenle Şahsım olarak 19 Ocak 2023 tarihinde YRP den istifa ettim geçen yılın sonlarında ikinci turda akp ye erdoğana destek verebiliriz söylemi olayın başladığı ve beni istifaya götüren süreçtir. 

13.Gecen yıl aday olduğum YRP Kocaeli il başkanlığı adaylığım onaylansaydı ve YRP Kocaeli il başkanı olsaydım ittifak ve AKP’ye ilhak noktasında istifa edecektim. Bunu yakın arkadaşlarım bilir. Bu sebeple YRP’nin Cumhur ittifakına girmesi kabul edilebilir bir durum değildir. 

Peki ne mi olmalıydı? YRP tek başına girmeliydi. Fatih Erbakan Cumhurbaşkanı adayımız olmalıydı. Bu hem camiamızın ileriye taşınmasını sağlayacak hem de AKP’nin günahlarına ortak olmayacaktık. Erbakan hocamın vasiyeti üzerine hareket edilecekti. 

Bu tavır ve hareket YRP’yi herkesin umudu Dr. Fatih Erbakan’ı geleceğin lideri yapacaktı. Belki küçük kazanımlar olacak ancak YRP, AKP potasında eriyecektir. Ancak gerçek Milli Görüşçüler Erbakan Hocasını unutmayacak ona verdiği söz uyarınca ya bir yol bulacak ya bir yol açacaktır. Saygılarımla. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.